Corsa C 1.7 DTI Nasıl bilirsiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedini
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedini

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar..

Opel corsa 1.7 dti nasıl bilirsiniz..?

Araçlardaki kronik problemler dikkat edilmesi gerekenler nelerdir.. Motorun avantajı dezavantajı nedir?

Daha önce turbo beyini (yanlış isim tabir ediyor olabilirim) arızası yaptığını biliyorum.. 800-900 TL lik bir parçaymış.. gaz keserek gidiyormuş araba sanki ayağımızı gaza basıp arada bir çekiyormuş gibi..

Var mıdır başka sıkıntıları? Birde km orjinal mi değil mi nasıl anlaşılır nerede anlaşılır?

Bilgiler için şimdiden teşekkürler..

Merhaba .

turbo beyni değil bahsettiğiniz sıkıntı mazot pompası beyni.Üzerindeki müşürlerden mazot akıyor beyin üzerine ve beyin arızalanıyor.Başka kronik sorun olarak corsa c kasadaki direksiyon kutusu sorunu var. Sanırım bu yılın sonunda vergisi bir alt dilime düşücek.Bende almayı düşünüyorum bu aralar.iyi günler.

Mükemmel bir araçtır , 1 yıldır kullanıyorum daha sanayiye götürmedi beni çok şukür.Fakat corsa c ler yürüyen aksamı konusunda gerçekten zayıf özellikle direksiyon kutusu berbat onun dışında bu güzelim motoru bu küçücük araca neden koyduklarını chiple 110 hp civarı oldugunda ve 2000 motorlu araçları aynanda uzaklasırken görünce anlarsın iyi seçim .

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=89873

Son düzenleme:
bende 1 senedir kullanıyorum. direksiyon kutusu dışında herhangi bir sorun yaşamadım. bu beyin sorunu sanırım bendede var. yarın bir baktırayım. ben turbo basınç regülatöründen sanıyordum ama dediğiniz üzere mazot pompası müşürüne bir baktırıcam. 2.500 devir civarında ufak bir kesme yapıyor sanki arkadan biri tutuyor aracı. onun dışında herhangi bir sorununu görmedim. bence ideal bir araç.

Corsa değil de combo derseniz Z17DTH Motorunu kesinlikle tavsiye ederim.. Corsa da da Y Motor olarak temin ediceksinizidir. Mazot Pompa Beyni Hariç Herhangi büyük bir sorun yaşamıyacaksınızdır.

2007 den beri kullanıyorum bakımını zamanında yaparsan üzmez

başka bildiğiniz artıları ve eksileri varmıdır?
benim için arka tamponun kısa olması görsellik olarak eksi. daha uzun olsaydı yere daha yakın görünürdü.

güncel....

Geri