Corsa C 17 inç 205-40 olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burack

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
burakcakirel.wordpress.com
Arkadaşlar bugün izmire gittim 3.sanayiye serdar oto ile continental lastiğe girdik jant bakmak için.Corsa için 17 inç leri gösterdi,iki yerde olur sürtme falan yapmaz dedi.
Serdar otoda beyaz bi jant beğendik şu tip
http://www.jant.com.tr/rc-racing/rc-racing-7531.htm 7.3 kilo 17inç jant+lastik fiyatı:1.500 9 taksit.
Sona continental de ise iki jant beğendim yine biri beyaz diğeride siyah etrafı pembe şeritle çevrili.
siyah olan şuna benzio yine 17 inç hafif.
http://www.jant.com.tr/rc-racing/rc-racing-7511.htm jant+lastik fiyatı:1.400 9 taksit
beyazın resmini bulamadım farklı bi modeldi.modelin ismini unuttum zaten.
şimdi arkadaşlar 7.3 kilo fazlamı ağır gelir yani araba performansı çok mu düşer?Yayda almayı düşünüyorum acaba bu şekilde sürtme yapar mı?(araç:Corsa C 1.2)

1.2 araca bence cok yorar , yakıt olarak zaten o araçlar 1.4lerle denk yakıyor sırf motor daha cok zorlandıgı için.. Ben olsam sizin yerinizde orjinal corsa D kasa 16 inc jantlarına bakardım. Corsa C lere onlarda cok yakışıyor

Ama bu jantlar cok şık ve güzel :) kemik beyazı olanı cok beğendim..

1.2 araca bence cok yorar , yakıt olarak zaten o araçlar 1.4lerle denk yakıyor sırf motor daha cok zorlandıgı için.. Ben olsam sizin yerinizde orjinal corsa D kasa 16 inc jantlarına bakardım. Corsa C lere onlarda cok yakışıyor

Ama bu jantlar cok şık ve güzel :) kemik beyazı olanı cok beğendim..
benim şunlar çok hoşuma gidiyor orjinal olarak: http://www.jant.com.tr/replica/opel-2503.htm ama ben farklı bişi almak istediğim için buna çok sıcak bakmıyorum...ama büyük jant hep benim gözümde bir numaradır yaa:Syorar diyorsunuzda acaba ne kadar yorar işte bu ayrımı bir yapabilsem karar vercem de.

usta aracın 1.2 zaten yapma etme yanı hanı 16 jant bıle hafıf olmadıktan snra yorar kı aracı 17 205 lastık aracada sanada yazık ya

1.2 kullanıcısı olarak 15 den büyük jant tavsiye etmem, ultra hafif bir jant olsa belki diyecegim ama bence güzel bir 15" jant ve 195/50/15 lastik ve hatta yay ile süper olur ama tercih senin tabi.sitede corsa c lerine 16 da 17 de takan arkadaşlarımız mevcut

eğer almayı düşünürsen 2. linkdeki siyah jant derim

burak bence 195-50-16 lastık al.bu senın linklerdekı beyazın 16 sı varsa onları tak güzel olur;)

arkadaşlar aslında benim büyük jantlar her zaman hoşuma gitmiştir.birde hafif jant diyince ben olabilceğini düşünmüştüm.zaten benim öle hızlı gitme kapışma gibi durumum yok araba bölede gitmiyor zaten:S
Bide jantı takıp arabanın performasının nasıl etkilendiğini görmek lazım aslında.bunun içinde by_corsa ve hott_buzz arkadaşlarımda corsa var.bana daha iyi yardımcı olabilceğinizi düşünyorum.mesala 15 inç jantı taktıktan sona ne oldu yani araba gitmedi mi?çekişten iyice düştü mü?
bu arada yay da takmak istiyorum.herhalde genelde corsalara 3.5 mm lik takılıyor.

Bana sorarsan öncede gitmiyordu hala gitmiyor derim (şaka) :) :D jantların ağırlığından dolayı bariz bir performans düşüşü farketmedim bunu öncelikle belirtmek isterim.Ancak geniş taban lastik ve jantlarımı takınca viraj ve yol tutuş performansım bariz arttı , bu kesinlikle farkediliyor.Önceden yavaşlayarak, endişe ile girdiğim virajları korkmadan ve gaz kesmeden dönüyorum.Olumsuz taraf ise ,Biraz direksiyon agırlaştı( 195 taban lastik etkisi) ve fren mesafem çok az uzadı.Bu da normal, çünkü orijinal lastik ölçüsü 155/80/13 iken ben 195/50/15 taktım, bu janttan ziyade büyük lastiklerin etkisidir.Yakıtta da öle bariz bir artış oluşmadı.zaten benin fiyatları zırt pırt değiştiği için farketmiyorum :)

özetlersek :
+ yol tutuş artar
+ viraj güvenliğin artar
+ estetik olarak görüntü güzelleşir
- az bir miktar direksiyon ağırlaşır
- az bir miktar yakıtın artabilir
- yine az bir miktar fren mesafen uzayabilir
- lastik ölçünden dolayı son hızın biraz azalabilir
- yay ihtiyacı doğar, 3-3.5 cm lık bir yay atarsan tadından yenmez :)

diyebiliriz, ama özetle ben memnunum, jant+lastik takınca başka bir araba gibi görünüyor gözüme, imkanı olana tavsiye ederim. :good:

Son düzenleme:
Bana sorarsan öncede gitmiyordu hala gitmiyor derim (şaka) :) :D jantların ağırlığından dolayı bariz bir performans düşüşü farketmedim bunu öncelikle belirtmek isterim.Ancak geniş taban lastik ve jantlarımı takınca viraj ve yol tutuş performansım bariz arttı , bu kesinlikle farkediliyor.Önceden yavaşlayarak, endişe ile girdiğim virajları korkmadan ve gaz kesmeden dönüyorum.Olumsuz taraf ise ,Biraz direksiyon agırlaştı( 195 taban lastik etkisi) ve fren mesafem çok az uzadı.Bu da normal, çünkü orijinal lastik ölçüsü 155/80/13 iken ben 19750/15 taktım, bu janttan ziyade büyük lastiklerin etkisidir.Yakıtta da öle bariz bir artış oluşmadı.zaten benin fiyatları zırt pırt değiştiği için farketmiyorum :)

özetlersek :
+ yol tutuş artar
+ viraj güvenliğin artar
+ estetik olarak görüntü güzelleşir
- az bir miktar direksiyon ağırlaşır
- az bir miktar yakıtın artabilir
- yine az bir miktar fren mesafen uzayabilir
- lastik ölçünden dolayı son hızın biraz azalabilir
- yay ihtiyacı doğar, 3-3.5 cm lık bir yay atarsan tadından yenmez :)

diyebiliriz, ama özetle ben memnunum, jant+lastik takınca başka bir araba gibi görünüyor gözüme, imkanı olana tavsiye ederim. :good:
ohhh beee içimi rahatlattın gerçekten:)zaten araba şuanda gitmiyor.öle benim çok hızlı gitme(işte 160 yapsın 170 yapsın)gibi bi merakım yok.onun için son hız önemli değil;)diğer eksileri ise jantın cabası olsun.yani onlara katlanmak lazım:D
benim bi sorum olcak sana eğer biliyorsan senin jantların ağırlığı ne kadar?

Geri