corsa c 195/60/R14 olurmu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mygold
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3-5 mm için lütfen birbirimizi kırmayalım umut

niyetim kimseyi kırmak değil ama ben mühendis adamım, işim 3 - 5 mm ler ile :) hatta .00 mm sine kadar uğraşıyoruz.. :S

yani o 3 - 5 mm önemli değerler arkadaşlar.. yanlış lastik seçimi beraberinde büyük riskler getirebilir..

Ben naçizane başımdan geçeni söyleyeyim benim araç 2005 corsa essentia cdti, 3 sene standart lastik ebadı ile kullandım 14 inchti lastrikler ve fabrika çıkışı yüzeyde oldukça dardı. geçen Haziranda 15 inç lassa impetus( yüzeyide nispeten daha geniş) lastikler ve yine o ebatta avatarda da görülen jantları taktım. Daha tekerler değişir değişmez yola çıktığımda arabanın devirlenmesinde bir ağırlaşma olduğunu hissettim, alışınca farketmedim sonra tabi. Bir süre sonra virajlı yollar da ve genel olarak yola basışının çok arttığını hissettim ve sevindim açıkçası... fakat akabinde direksiyonda ağırlaşma başladı. Bence bu geniş tabanlı ve 1 inchte olsa büyük tekerleklerin bunda etkisi oldu. Ayrıca yağışta yüzey arttığı için su birikintilerine girince araç yalpalıyor:) Ha pişmanmısın dersen pişman değilim çok güzel gözüküyor o ayrı ama uzun lafın kısası lastikleri ve jantı standardın dışına çıkartıyorsan ceremesini göze alacaksın sanırım:)

Geri