Corsa C hava filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taz_106
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taz_106

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Corsa C 2006 1.2 easytronic aracıma hava filtresi takmayı dusunuyorum ?

Çok değişik fikirler var karar veremıyorum sıcaklık , daha fazla benzın gibi konular ..

Yapanlar veya bilgi sahibi olanlar yardım edin lutfen

valla bende 1.4 var taktım ama o bile ses o kadar vermiyor bence hiç ugrasma 1.2 den hiç gelmez :D

Sanayide usta 1.2ye tak gaza duzgun bas bak neler oluyor gibi yorum yaptı ama dediğim gibi herkes farklı bir şey soyluyor karar veremıyorum

Ben taktım 1.2i Tport aracıma ustanın bas dediği 4000dd ye vardır demesidir.. 76mm YED marka kutu içi hava filtresi var bende yüksek devirde ses yanısıra alçak devirdede yükselirken tok bir boğukluk veriyorki bu daha güzel bence.. Şuda var malum 1.2 motorlar ufak çekişten düşme durmları oluyor bilhassa trafiği karmaşık ve yamuk,yokuşlu istanbulda.. Çok yararını gördüm.. Tavsiye ediyorum tabi sadece kullandığım markanın mm ölçüsdüne sahip olanını diğer markalar ne getirir bilemem yada ölçüler.Teşekkürler.

Benzn sakıncası hakkındada yazayım yorumumu, Araç düşük devirde (zorunda kalınıyor bazen) kendini kaldırmak için 2 kat benzin çeker.. hava filtresi max. hava çektiği için (o söylediğim tok ses) daha çabuk toparlama oluyor.. Deneyimle sabittir..Aracım ş.içi 450-480 KM gidiyor bakmıyormda benzine 154TL tam doldurma ile.(ölçüm takribidir 10-20km oynar) Teşekkürler.

Son düzenleme:
valla bende 1.4 var taktım ama o bile ses o kadar vermiyor bence hiç ugrasma 1.2 den hiç gelmez :D

Doğan bey 1.2 ve 1.4 Doch motorlar arasında pek fark göremiyorum,farkı tabiki hızlanmada sabittir.Fakat 1.2 motorlu araçların sadece kalkıştaki hzılanmaları düşük ayriyetten 16 sübap motoru 1.2 yi 1.4 yapıyor ilginize.

Kutu içi mi açık mı önerirsiniz ? Ve neye gore seçmeliyim filtremi 50liradan 150liraya kadar kabaca deiğişiyor açıkların fiyatları ..

Forumda Vladimir diye bir arkadaşımız var o bana kapalı önermişti sebebini ise motor sıcaklığının filtreye zarar vermemesi ve en önemlisi filtrenin sıcak değil soğuk yada normal havayı çekebilmesini göstermişti çok mantıklı ve doğru bir öneriydi. Dediğim gibi 76mm lik YED marka aldım ben ama hava girişi 60mm ona dikkat et bence ben ara aparat almak zorunda kalmıştım oda tam gelmişti hafifi eriterek sıkıştırdım aparata filtreyi.

kendim montajı yapabilirmiyim ? sanırm70lira civarı bir fiyatı var

hava çıkış yerine uygun alırsan yapabilirsin ben aparatı 56mm mi ne almıştım geneede başabaş geldi dedim gibi hafifi erittim taktım. Birde alyen anahtar lazım h.filtre kutusunu açarken ayriyetten debimetreyide çıkarman gerekiyor bence bi ustaya git

debimetre fln işine girmek benim için yanlış olucaktır cunku bu tür işleri daha once yapmadım masraf cıkarmaya gerek yok .
yardımlarınız için tesekkur ederım

Geri