corsa c jant+lastik kombinasyonu yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CoRSa_M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CoRSa_M

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar arnızada hic corsa c aracında astra h jantı (16 jant 55 yanak) kullanan varmı ?? Şayet varsa 55 yanak 16 jantla sürtme yaparmı ?? h jantı takma düsüncem oldugundan acil olarak cevaba ihtiyacım var lütfen yardım edermisiniz ??

orjinal lastik ölçüleriniz... 175/65 R 14 4*100 bijon aralığında

55 yanak kullanmanız durumunda, ve 16" jantla alternatifleriniz :

165 /55 r 16 - bulabilirseniz tabi.. ama lastik genişliği jant çapına göre çok az kalacaktır.. buna uygun ofsetli jant bulmanız da zor.. bulunsa bile tavsiye etmiyorum

175 / 55 r 16 - aynı lastik genişliğinde kalacaksınız ama jant çapı büyüyeceğinden yine jant ofseti uygun model bulmanız zor. tahmin ediyorum yoktur.. bunu da pek tavsiye etmem açıkçası..

corsa c için uygun 16 jantlı lastik ölçüsü
ilk tavsiye : 195/45R16
2. tavsiye : 205/45R16
3. tavsiye : 215/40R16

Dostum cevap icin tesekkürler, gayet aydınlatıcı bilgiler vermişsin teşekkürler, 16 jantta 55 yanakla sanırım sürtme yaparak dolasılacak bu durumda yada hic almayacagım, suan aracımın üzerinde 14 oz superturismo takılı, 185x55x14 lastiklerle, 45 yanak veya 40 yanakla 16 jant şahane durur fakat aravımı gündelik kullandıgımdan bu yanak ölcüsüne inmem haftada 1 lastik almama neden olur, memleketimin yol durumundan zevkimizden oluyoruz böyleliklede, kısmet yapacak birsey yok diyip üzerimdeki lastiklerle devam etmek benim icin en hayırlısıymış gibime geliyor :) yeniden teşekkürler...

185/55R14 neden takılı ??? ölçüsü tutmuyor ki :S

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

burdan bir bak istersen... aracın orjinal lastik ölçüsü 175/65R14..

kullanacağın yeni lastik ölçüsünü girerek yuvarlanma farkına bak.. %3 ü geçmesi tavsiye edilmez..

metin bey bu ölçülerle kullanmaya devam ederseniz hem çok tüketir aracınız hemde akselerasyon çok hızlı olduğundan alt takıma zarar verme ihtimaliniz var 185/60/14 en normali sizin jantınıza göre hem lastik hesapları sadece yanağa göre değil tabana görede hesaplanır 205/55/16 taksanız bile diferansiyelin döndüreceği malum ki ztn çamurluklara sığmaz sürtmeyi bi kenara bırakın

Arkadaşlar birde şöyle birşey var, doğru ölçülerde lastik ve jant kullanmazsanız kilometreniz yalnış gösteriyor ve hatta yeni dönem muyeayenelerden doğal olarak geçmiyor hatta sonradan takılan orjinal olmayan jantlar bile muayenede kalıyor çok karışık bir durum bu...

Ahmet Altınçubuk

bence surtme yapmaz bugun 215.40.16 borbet jant taktım orj. yaylarımla taktım bı sorunum yok yakın da da fotoları hepınızle paylasıcam

Benim araçta Astra H jantı var 195/45/16 lastikle herkes yakıştığını söylüyor şu ana kadarda hiç sürtmedi ama sert kullandığım için bi lastiğimde balon var bu yollarda yani

Benim araçta Astra H jantı var 195/45/16 lastikle herkes yakıştığını söylüyor şu ana kadarda hiç sürtmedi ama sert kullandığım için bi lastiğimde balon var bu yollarda yani

foto koyabilirmisin merak ettim nasıl duruyo..
bende bi ara düşündüm ama ofseti orjianl corsa gsi jantlarından daha fazla bide gözüme büyük geldi astra jantları vazgeçtim zaten parada yok :D
herneyse yay amortisör falan var mı? bide foto koyarsan çok makbule geçer..

hemşo ben de foto bekliyorumm..

Geri