uzun araştırmalarım sonucu pioneer in bu componentini aldım almasına da gelince bunu corsanın kapılarına nası kasnak - çerçeve almadan montaj yapıcamı düşünürken ürünler geldi . ürünleri gg den sipariş verdim . hızlı geldi valla. he önce klips de sipariş ettim . onu pm atın yazarım. neyse ilk aksam sağ kapıyı söktüm montajını yaptım. :sulanma: abi güzel oldu ses değişti daha bi hoş gelmeye başladı . ertesi gün izmite gittim
görüşmem vardı . dün de sol tarafı söktüm. bu taraf nedense çabucak bitti.
ayrıntılar :
marketten veya nalburdan inşaat süngeri aldım 6 adet - hatta biri arttı
klips aldım
- kapı iç döşemeleri ve ayna döşemeleri için. malzeme çekince eski klipslerin kafası kopuveriyo .
yerıne yenisi lazım .
araç : corsa c 2005 essentia - arka kapılarda kolon yok - ön kolonlar 16 cm miş
hoparlörler - pioneer TS-G 172CI - çap 17 cm ( sorun geliyorum diyor )
teyp - pioneer deh 2300 ub
arkada bagajda - sony sw2500 aktiv sub var. çakmaktan invertör - çevirici ile 220 v alıp ev tipi subu bagajda kullanıyorum .
işleme geçelim
kapı sökme takmayı biliyoruz artık .
kapı açma şeysini çıkardıktan sonra vidaları çıkarıyoruz. torx 25 tornavida lazım oldu . bunu yaparken bazı yerde de yıldız vida varmış. cam otomatiğini soketini de söktüm. kolay ayrılsın kapı döşemesı
kendine çeeeeek yukarı kaldır hoooop neyse söktük kapıları .
eski kolonu çıkardım. yerıne pioneeri takamadık tabi . napsak diye düşünürken pioneerların kutusunun içinden cıkan köpük muhafazası aklıma geldi.kolonu içine yerleştirip montaj vida delikleri kısımlarına gelen maket bıçağı ile c şeklinde yaklasık 2 cm kalınlıkta çerçeve çıkardım 2 adet sağa ve iki adet sola ki tam yuvarlak olsun . böylece kolon ile kapı sacı arsında 2 cm köpükten yastık misali çerçevemiz oldu.
c köpükleri kolonun arkasına çift taraflı bantla yapıştırdım.
gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra süngerleri kolon yuvasına sağına soluna altına üst tarafına sandık misali sıkıştırdım .ses izolasyonu olsun
çift tafalı bantla onları da yapıştırdım. neyse montajını yaptım . bazı yerlere cırt kelepçe ile bağlamak zorunda kaldım.
tizleri de cırt kelepçe ile sabitledim . yerlerini güzelce ayarladım .
kapı iç döşemesini de montajını yaptım
gerekli bas tiz ekolayzır ayarları ve işlem tamam .
çok daha güzel net bir ses . bazen şaşırıp sağıma soluma bakıyorm ses gelince
sayg

ayrıntılar :
marketten veya nalburdan inşaat süngeri aldım 6 adet - hatta biri arttı

klips aldım

araç : corsa c 2005 essentia - arka kapılarda kolon yok - ön kolonlar 16 cm miş
hoparlörler - pioneer TS-G 172CI - çap 17 cm ( sorun geliyorum diyor )
teyp - pioneer deh 2300 ub
arkada bagajda - sony sw2500 aktiv sub var. çakmaktan invertör - çevirici ile 220 v alıp ev tipi subu bagajda kullanıyorum .
işleme geçelim
kapı sökme takmayı biliyoruz artık .
kapı açma şeysini çıkardıktan sonra vidaları çıkarıyoruz. torx 25 tornavida lazım oldu . bunu yaparken bazı yerde de yıldız vida varmış. cam otomatiğini soketini de söktüm. kolay ayrılsın kapı döşemesı

eski kolonu çıkardım. yerıne pioneeri takamadık tabi . napsak diye düşünürken pioneerların kutusunun içinden cıkan köpük muhafazası aklıma geldi.kolonu içine yerleştirip montaj vida delikleri kısımlarına gelen maket bıçağı ile c şeklinde yaklasık 2 cm kalınlıkta çerçeve çıkardım 2 adet sağa ve iki adet sola ki tam yuvarlak olsun . böylece kolon ile kapı sacı arsında 2 cm köpükten yastık misali çerçevemiz oldu.
c köpükleri kolonun arkasına çift taraflı bantla yapıştırdım.
gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra süngerleri kolon yuvasına sağına soluna altına üst tarafına sandık misali sıkıştırdım .ses izolasyonu olsun

tizleri de cırt kelepçe ile sabitledim . yerlerini güzelce ayarladım .
kapı iç döşemesini de montajını yaptım
gerekli bas tiz ekolayzır ayarları ve işlem tamam .
çok daha güzel net bir ses . bazen şaşırıp sağıma soluma bakıyorm ses gelince

sayg

Ekli dosyalar
Son düzenleme: