Herkese merhaba daha önce bu konuyu araştırmıştım hatta forumlarda konuda açmıştım fakat bir sonuç elde edemedim artık canıma tak etti bu sorun nedir acaba size de sormak istiyorum. Aracım 2006 model 1.3 cdti easytronic corsa. Sorunum şu: özellikle düşük hızda giderken (1. vitesteyken daha çok hissediliyor ) gazdan ayağımı çektiğimde araç bi anda fren yapmış gibi silkelenme yapıyor.Baskı balata motor kulakları o bu şu çoğu şey değişti ama gram azalma olmadı. Çok gözlemleme yaptım şöyle oluyor... Anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalışıyorm: Mesela easytroniclerde ayağımızı frenden çekince araç belli bi hıza kadar gidiyor ve artık hızlanmadan sabit gidiyor yani vites 1 deyken yokuş aşağı olsa bile o hızı aşmıyor. Ve dikkat ettim Mesela o haza ulaşmadan gazdan ayağımı çekince bu silkelenme olmuyor yani motor freni yapmıyor . Ne zaman bu hızdan daha yüksek hızlı giderken ayağımı gazdan çeksem hissedilir bi şekilde araç fren yapıyormuş gibi sarsılma silkelenme oluyor.Denemek için aracı manuel olarak 2. vitese alıyorum ve 2. vites ile kalkış yapıyorum. 2. viteste demin dediğim optimum noktaya kadar gazdan ayağımı çektiğim taktirde bu olmuyor ama km 20 yi 25 i geçince ayağımı gazdan çekiyorum araç resmen o hıza düşene kadar (2. vitesle kendi kendine olabileceği max hıza kadar) fren yapıyor gibi ve bu hıza düştükten sonra rolanti bi şekilde gitmeye devam ediyor bu sorunu nasıl çözebilirim başına gelen var mı acaba.