corsa-combo 1.7 dtı tekleme sorunu

erdogmush75

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba öncelikle sorunun çözümüne katkı sağlayan arkadaşı şimdiden kutlarım. Çünkü İzmirde 5 Tamirhane, 1 Yetkili servis, 2 Pompacı, 2 oto beyin ci gezdim soruna henüz bi teşhis koyamadık.
Sorun araç bazen 2000 -3000 devir arası kesiklik yani tekleme yapıyor ama her zaman değil bazen o kadar çok yapıyorki gidimmi gitmiyeyimmi diyor,okadar silkeliyorki sanki akslar kopcak zannediyorum 3000 devir üstü yapmıyor boşta 5000 devre sorunsuz çıkıyor ama yolda bazen yapıyor bazı gün hiç yapmıyor.
Yapılanlar 1-egr temizlendi sonuç aynı 2-egr iptal edildi sonuç aynı(tekrar bağlandı) 3- maf denendi sonuç aynı 4-pompa beyni denendi ,sonuç aynı 5-yakıt ve hava filtresi değişti sonuç aynı
Çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba öncelikle sorunun çözümüne katkı sağlayan arkadaşı şimdiden kutlarım. Çünkü İzmirde 5 Tamirhane, 1 Yetkili servis, 2 Pompacı, 2 oto beyin ci gezdim soruna henüz bi teşhis koyamadık.
Sorun araç bazen 2000 -3000 devir arası kesiklik yani tekleme yapıyor ama her zaman değil bazen o kadar çok yapıyorki gidimmi gitmiyeyimmi diyor,okadar silkeliyorki sanki akslar kopcak zannediyorum 3000 devir üstü yapmıyor boşta 5000 devre sorunsuz çıkıyor ama yolda bazen yapıyor bazı gün hiç yapmıyor.
Yapılanlar 1-egr temizlendi sonuç aynı 2-egr iptal edildi sonuç aynı(tekrar bağlandı) 3- maf denendi sonuç aynı 4-pompa beyni denendi ,sonuç aynı 5-yakıt ve hava filtresi değişti sonuç aynı
Çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

1.7 dtı motorlarda kronik bir ketumluk var bir derdi var ama kimseyle paylaşmıyor. :D

Arıza kodu okutunuz mu???arıza kodu vermesi lazım...

1.7 dtı motorlarda kronik bir ketumluk var bir derdi var ama kimseyle paylaşmıyor. :D

:kop: beni güldürdün Zeki Allah da seni güldürsün

arıza kodu vermiyor 1.7 motor derdini kimseyle paylaşmıyor son çare pisikolog

sevgiyle yaklaşmayı denedinizmi ?
güzel müzikler felan açmayı deneyin,pahalı mazotlardan alın,köpüklerle yıkayıp cilalarla okşayın ??

üst beyne mazot çekme problemi varmı ??
valla 1.7 benim ömrümü yedi..son ilk ve son opelim olacağını söyleyebilirm..
birde op com takıp bir gezin bakalım...

ya sorun vuruntu sensoru yada mazot pompasında yada mazot pompası beyninde

Aynı sorun bendede var arkadasın dedıgı olayın aynısı mazot pompa beynı genelde bu durumda suclu ılan edılıyor , benım aracımda mazot yurumesı falan yok tertemız ama bu tekleme olayının aynısını yapıyor , arıza koduda vermıyor.

mazot pompa beynini söküp kapağını açın bakalım...içinde soğuk lehim hatası çok oluyor..antalya da ticari taksilerde combo 1.7 ler ve gençler özellikle corsa ları çok tutuyor...ticariler çok km yaptıklarından onların söylediği ya sattık kurtardık,ya pompa beynini yukarı alıyorlar,veya tamir ediliyor...
ama bu dediğimi yapabilirsiniz..açın bir kontrol edin içini,eliniz yatkınsa siz değilse bir elektronikçi mercekle inceleyip lehimleri tazeleyebilir...
bir bakım olarak düşünün bunu..en azından soru işareti silinir kafanızdan...

Geri