arkadaşlar aracıma hava filitresi takmayı düşünüyorum aramızda daha önce dizel araçlara taktırmış olan arkadaşların vericeği bilgileri merak ediyorum herhangi bir kazancı varmıdır
merhaba, ben sana maddeler halinde yazayım dostum.
* Açık hava filtresi dizel araçlarda tavsiye edilmez, sebebini ben de bilmiyorum.
* Takma amacınız performans ise hangi araca takarsanız takın, sağlıklı standart hava filtresinin
yerine takılan açık hava filtresi motor bölümünden sıcak ve kirli hava çeker, bu da yanma kalitesini dolayısıyla performansı düşürür, yakıtı artırır.
* Turbo araçlarda özellikle açık hava filtresine hiç gerek yok, turbo pervaneleri zaten yeterli basınçta çekiyor o havayı ve motora veriyor.
* Gürültülü bir ses isteyerek takıyorsanız ister dizel ister benzinli olsun, atmosferik motorlardaki gibi gürül gürül bir ses alamazsınız, performansı düşürdüğünüzle kalırsınız.
* Performans hedefliyorsanız kutu içi performans hava filtresi önerebilirim, geçirgenliği normal filtrelere göre oldukça iyi durumdadır ve ömürlük kullanıma yatkındır.
* İllaki açık hava filtresi takıcam ben derseniz, ısı yalıtımı yapılmış borular yardımıyla ön panjurda yer varsa filtreyi oraya koyabilirsiniz veya tamponun bir yanından bir delik açıp, ısı yalıtımı yapılmış borular vasıtasıyla temiz havayı almasını sağlayabilirsiniz(Ram Air)