Ahmet abi zaten nasip olursa uzun garanti veren firmalara kesin kez bakacağım. Ama ben bak uzun garanti veriyorum diyen Japon firmalarına da kalmayacağım. Ama gerçekten bir türlü bu opel garantisini çözemedim gitti. Ya mallarına güvenimi yok bu firmanın nedir? Rekabet orta da yıllarca şöyle böyle araç satıyorsun ama iş garanti olunca iki yıl yav o garantisi aldım cam sileceği nede veriyorlar.
Nadir daha öncede yazmıştım, 4 opel, honda, toyota, seat, skoda vs. 15 den fazla arabam oldu. hepsinin servislerini toplasan bir hyundayi etmez.
2012 de benim araba ile birlikte doktor arkadaşıma da i30 almıştık. arkadaşın arabanın cam tavanın kızağı çatlamış, hyundai çatlayan kızağı değiştirmek yerine komple cam tavan değiştirdi.
benim 2 arka sis lambasını, sağ ön farı, vites topuzunu, volant kasnağı ve gergi bilyasını hiç itirazsız değiştirdiler.
memlekette yok böyle bir servis anlayışı, adamlar en küçük bir şeyde hemen yardımcı oluyorlar. bariz kullanıcı hatası olmadıktan sonra kullanıcı ile ilgili olsa bile yine değiştiriyorlar.
opel de onlarca boyalı araba sıfır diye bayiler tarafından millete itelendi opel; bayi ile aranızdaki sorun beni ilgilendirmez, kendiniz halledin diyor.
ondan sonra millet yıllarca mahkemeyle uğraşıyor veya kaderine razı oluyor.
varmı böyle bir anlayış.
izmirde bir bayi kapısı boyalı İX35 satmış, olay ortaya çıkınca firmaya hemen yenisini verin demişler. adam arabanın sıfırını almış.
kısacası; hiç birisi babamızın oğlu değil ama o kadar para verdikten sonra rezil olmak hoş bir şey değil.