2012 model Corsa D Essentia araç hakkında sorularım var; her soru için başlık açmak yerine bir konu açıp sorularımı bu başlık altında sormak istiyorum hem benim için takip etme kolaylığı olur, hem de aynı soruları merak edenler var ise kolayca cevapları okur diye düşünüyorum. Fazla uzatmadan sorularıma geçiyorum
1-) Tavanın sürücü tarafında tutamak bulunmuyor, bir forumda buraya gözlük kabı monte eden bir arkadaş vardı ve ürünün fotoğrafı aşağıda (Astra H için) Corsa D' ye de uyar mı?
Edit: Stok kodu 1740120 olan ürün, Google' ye Opel Astra H Gözlük Kabı GM yazınca çıkıyor, ürünün linkini koyunca sansürleri, sanırım yerli firmaların isimleri reklam olmaması bakımından sansürleniyor.
2-) Corsa D' nin torpidosunu aydınlatmak istiyorum. Torpidoda, kapak açılınca ışığın yanması için anahtar ve lambanın takılacağı yuva bulunuyor. Buraya uygun şekilde bir lambayı set olarak nereden bulabilirim. Ürünün numarasını biliyorsanız oda olur.
3-) Oto yıkamacılar aracın orjinal halı paspaslarını ilk yıkamaya götürdüğüm zaman çalmışlardı. Orjinal halı paspasa muadil daha uygun fiyatlı ve araca tam uyacak halı paspas seti ve aynı şekilde araca uygun kauçuk paspas seti önerileriniz nelerdir?
4-) Aracı alırken yanında hediye olarak takılan park sensörü arızalandı. Sensör çapı 20mm olan gümüş gri sensör piyasada yok yada ben bulamıyorum. Bir de bu yeni nesil park sensörü diye bir şey var. Resmini aşağıya ekliyorum. Bunlar eski tip çıkıntılı park sensörü deliklerine uyar mı ekstra bir işlem gerekir mi?
5-) Araca son olarak hız sabitleyici takmak istiyorum. Forumlarda bazı arkadaşların Essentialara hız sabitleyici (Cruise Control/CC) takılamadığını hakkında, bazı arkadaşların da takılabildiği hakkında yazılar okuyorum. Essentialara taktıranlar varsa, sonuç olarak takılıyordur. Fakat iyice emin olmak istiyor insanoğlu. Takılmadığını söyleyen servisler bence uğraşmamak için söylemişlerdir diye düşünüyorum. Eğer takıldığından emin olursam servise bu konuda baskı yapabilirim. Takılabildiği kesin mi?
6-) Ön konsolun orta tarafında hoparlör bulunuyor. Bu hoparlörün üzerinde yuvarlak bir parça var. Bu parça, sanırım güneş yada yağmur sensörü olmadığı için, onun yerini dolduracak bir parça. Bu sensör/yada sensörleri nereden bulabilirim, ürün numarası da olur.