::.Corsa Exclusive Garage.::.Just Corsa Get Inside.::

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxwell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sen yanlış anladın 1.2 ile 1.3 dizeli karşılaştırmıyorum ki, dediklerinde haklı olabilirsin performans konusunda özellikle, dizel-benzin tercih meselesi tabiki,ben dizeli sevmiyorum , sesi bile bana batıyor,dizelin her türlüsünü hemen hemen kullanıyorum benzinlideki gibi keyfi yok benim için.
Benim fikrim tabi ,herkesin fikrine saygım var, dizeller kötü diyemem, araç satışlarının %50 si (belki şimdi dahada fazlası) dize ama benim için forever Benzin :good:
Bir dizel kullanıcısı olarak bencede kullanım zevki acısından benzinli bir arac cok daha iyidir ama cebimde 20 tl varken bile dünyanın öbür ucuna gidebilmek ayrı bir zevk :)

Efe az yakmışsın o basmaya ve kılimanda full açıkmış ben daha hiç uzun yola çıkmadım 1ay sonra cıkıcam inşalah ankara-bodrum fakat 90km yi geçmicem :(( bakalım kaç yakıcak :))
Benzinlinin ,sesi, gidişi bi başka yavvv, Bizim dizeler dikiş makinesi gibi...

Efe az yakmışsın o basmaya ve kılimanda full açıkmış ben daha hiç uzun yola çıkmadım 1ay sonra cıkıcam inşalah ankara-bodrum fakat 90km yi geçmicem :(( bakalım kaç yakıcak :))
Benzinlinin ,sesi, gidişi bi başka yavvv, Bizim dizeler dikiş makinesi gibi...

ben benzinli sesini yakaladım diyebilirim aracımda. İyi motor yağı kullanırsanız örn: mobil1 0w/40 tam sentetik Bor katkısı ilave ederseniz örn: motorsilk 150 bin km için geçerli. ve iyi mazot alırsanız bildiğiniz traktör sesi yarı yarıya düşüyor yok denecek kadar azalıyor. ;)

Ve son olarak irmscher performans susturucuyu taktıktan sonra çok tatlı bi sesi oldu aracımın.

ve bence bir citroen bir fiat ta olan dizel sesi cdti larda daha az bence. 1.7 dti hariç.

Son düzenleme:
Bende mobil1 0w/40 kulanıyorum ilk çalıştırmada dikişmakinesi gibi ısınınca daha makul bir sese iniyor. mazotuda opet fullforce alıyorum fakat bor katkısı hiç denemedim işe yarıyormu? Yakıt deposunamı ekliyoruz yağamı?

yağa ekliyorsunuz... işe yarıyor ses ve harareti düşürüyor... ben de kullanıyorum memnunum motorsilk den..

Bu ürünü nerde bulabilirim arkadaşlar bi linki filan varsa eyer koyarmısınız...

Aracınız 8 lt ye kadar yağ kapasiteli bir araç ise,475 ml lik MOTOR SILK i komple yağa dökünüz.Aracınız 3 lt dahi olsa yine aynı şekilde kutuyu tam olarak boşaltmanız gerekmektedir.Her 8 lt ve katlarına kadar birer kutu katınız.

Umut bey dogru anlamışım degilmi Burda dediği gibi ilk önce yağı sonra motor silki doldurucaz bu yağ seviyesini gecicegi için bi sorun teşkil etmezmi???

hayır olmaz abi, yağ değişimi yaptığında katkıyı koy o kadar... :)

Çok teşekür ederim Umut.
3000km önce yaptırdım bakımı 5000km sonra yaptırcam tekrar kışa girerken. o zaman alırım koyarım hepsiburada daki yorumlarıda okudum %80 olumlu.

Geri