Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arabayı alalı 3 hafta oldu.. bir kez 50tll'ik mazot aldım 250 km gittim..kmde 20 kuruş yaktı dedim yanlış hesaplamışımdır.. 7 aralıkta 140tl2ye fulledim..kmyi sıfırladım ve 151km yol yaptım.. az önce tekrar fulledim, fullemez olaydım:( 37 tl'ye fullendi.. 151 km şehiriçi yolu 37 tl'ye gitmişim ki bu da kmde 24,5 kuruş yapıyor.. fenalardayım şuanda..neden bukadar fazla yakar 1.3 cdti bir araç?..bir sorun mu var acaba? dizel alalım az yakar dedik ama 25 kuruş gibi bir rakam çıktı.. çok moralim bozuldu ya..ekspertize götürdüğümde 2 adet arıza kodu çıkmıştı ona daha baktırmadım, beyninde falan bir ssorun olabilir mi aracın?

arabayı alalı 3 hafta oldu.. bir kez 50tll'ik mazot aldım 250 km gittim..kmde 20 kuruş yaktı dedim yanlış hesaplamışımdır.. 7 aralıkta 140tl2ye fulledim..kmyi sıfırladım ve 151km yol yaptım.. az önce tekrar fulledim, fullemez olaydım:( 37 tl'ye fullendi.. 151 km şehiriçi yolu 37 tl'ye gitmişim ki bu da kmde 24,5 kuruş yapıyor.. fenalardayım şuanda..neden bukadar fazla yakar 1.3 cdti bir araç?..bir sorun mu var acaba? dizel alalım az yakar dedik ama 25 kuruş gibi bir rakam çıktı.. çok moralim bozuldu ya..ekspertize götürdüğümde 2 adet arıza kodu çıkmıştı ona daha baktırmadım, beyninde falan bir ssorun olabilir mi aracın?

soğuk hava mazota gelen zam araç ısınmadan kısa mesafe de araç kullanımı neden olarak gösterilebilinir

Corsa Comfort 1.4 Landirenzo Sıralı Sistem Adana Sürekli Şehiriçi Kullanım. km'de 19 kuruş yakıyor. sakin ve rahat kullanım ile..

soğuk hava mazota gelen zam araç ısınmadan kısa mesafe de araç kullanımı neden olarak gösterilebilinir
falcon hocam,
sabahları 15 km işe gidiyorum ist. trafiğinde, akşamları da aynı tarife geri dönüyorum..günde 30km yolum var..24.5 kuruş yakması ciddi anlamda moralimi bozdu.. hadi 20 kuruş falan olsa yoğun trafik diyeceğim ama 24.5 kuruş çok fazla 1.3 dizel bir araç için ki hiç 3000i geçmedim çok sakin kullandım.. yarın odaka gidip şu 2 arıza kaydını gösterecem ve yakıtı sorucam bakalım ne dicekler..inşallah bişey çıkmaz araçta beyinle alakalı falan, daha 500 km yol yaptım aldım alalı:confused:

aracın en son bakımı ne zaman yapılmış?
arac 15000de servis bakımı görmüş..ben aracı alırken servise soktum ekspertiz olarak,hiç yardımcı olmadılar doğrudüzgün..sadece boya yok deidler geçtiler 150 tl para aldılar..dedim motoru nasıl kmsi orjinal mi? baskıbalata- fren nasıl? adamların cevap 150 tlye bunların hepsine bakamayız oldu..ben de bir motor ustasına yağ filtresine baktırdım, yağına suyuna baktırdım usta 3000 km sonra gel dedi..şuan için bu araca neler yaptırmalıyım? 500km gittim ancak içim rahat değil.

arıza kodlarına baktırın çözüm yoluna gidin, mazot pompasını kontrol ettirin herhangi bir kaçağa karşı, hatta hava filtresine de tekrar baktırıp gerekirse değiştirin zaten 20lira civarı birşey.. araç şu an kaç km de?

araç şuan 47800kmde.. bakalım bugün iş çıkışı yetişebilirsem arıza kodlarına baktırıcam neymiş ne değilmiş diye.ayrıca sanayideki usta 3000km sonra gel değiştirelim dedi yağını filtresini ama ben beklememeyi düşünüyorum filtrelerine baktırıcam bakalım tekrardan..
ekspertiz raporunda yazılanlar;
-emme manifoltu havalandırma borusunda yağ kaçağı var.
-p1612 p1613 arıza kodlarının incelenmesi gerek.
-araca program yapılması gerek.
-şarj dinamo kasnağı ses yapıyor.
bunların türkçe meali nedir yardımcı olabilirmisiniz:rolleyes:
saygılar..

Ya alakasız olacak ama, kumandaya çift basınca bi kademe daha kitleniyor gibi oluyor kapılar..

İmo mu devreye giriyor orda?

Nedir??

Geri