Yedek su deposu su eksiltiyor. (Abilerim, arkadaşlarım fikirlerinize ihtiyacım var 1 yıldır çözüm bulamıyorum.)

Söyledikleriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim hocalarım. Bu başlığı açtıktan bir gün sonra araç hortum patlattı ve bütün suyu boşalttı. Çekici ile sanayiye gitti. Contada herhangi bir sıkıntı çıkmadı hortumu değiştirildi. Şimdilik bir su eksiltmede yok gibi görünüyor henüz çok kısa bir zaman oldu. Duzenli olarak kontrol ediyorum su seviyesini artık binerken korkarak biniyorum araca maalesef nerede ne çıkartacak diye. Sizlere sorum şu olacak. Bu patlayan hortumdan daha öncede sızdırıyor ise geçmişteki radyatörün iki kez delinmesine de sebep olan şey bu hortumdan suyun azar azar sızması olabilir mi ? Şu an söylediğim gibi bir sorun yok ama takip ediyorum. Eğer tekrar su da eksiltme olabilirse bu sefer ne yapacağım bilmiyorum. Şu an için hortumlarda sıkıntı görünmüyor. Conta da bir sıkıntı görünmüyor. Egzozdan duman atma yok yani sadece sabah ilk çalıştığında beyaz duman atıyor bir süre ama sonra geçiyor bunun normal olduğunu düşünüyorum. Onun dışında bir sorunum yok. Eğer yine eksiltir veya azaltır ise bu sefer genleşme tankını değiştireceğim söylediğiniz gibi sanırım ? Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Eksilen suyun yerine direk antfrizsiz su koyar isen bu zamanla radyatorde korozyon olusumuna sebep olur . Radyatorun ici pas tuttuktan sonra da arabana antfriz eklersen radyator u bu sebepten patlatmis olabirsin.

Benim dikkatimi çeken söylediğiniz motor ilk çalışınca gelen su sesi. Bu su sesinin en muhtemelen sebebi soğutma sisteminde oluşan hava. Bu havayı alabilirsiniz hava tahliyesinden ancak muhtelemen aracınızda hala bir su kaçağı var gözle görülmese de, eğer bir yerden su kaçıyorsa içeriye de hava giriyor demektir. Bu yüzden ben sorunun genleşme kabı kapağında olduğunu düşünmüyorum, suyu buharlaştırmamış kaçırmış. Burada oluşan hava radyatörünüze de zarar vermiş olabilir belki. bence bakılacak yerler hortumlardan ziyade suyu dağıtan parçalar; termostat gövdesi, devirdaim, su radyatörü ve kalorifer peteği. peteğin borularında kaçak varsa içeride ıslanma yapmayabilir, bu yüzden belli olmayabilir.

Geri