Selam Arkadaşlar,
Mesajıma bugün aracıma kavuşup istanbuldan izmite sağ salim geldiğimi yazarak başlıyorum.Bu konuyu ayrıca ilk izlenimler kısmında paylaştım.
Bu ACC olayı özellikle güvenlik yönünden çok faydalı, ama ben şahsen tüm sürüş kontrollerine kendim hakim olmak isterim.
Bence şu anki CC bile oldukça yeterli.Buna ek olarak ne yapılmasını isterdin derseniz, nasıl arka park sensörleri varsa, ön tarafa da daha gelişmişleri konup dalgınlık sonucu arkadan çarpmaları önleyici bir otomatik frenleme sistemi olsun isterdim.Hızlanmayı ben kendim yapmak isterim.Gaza basıp da koltuga yapıstığımı hissetmeyeksem neden arabaya 45-50 bin lira vereyim ki, di ama
Ama çarpma riskine karşı bir uyarıcı sistem bile bu ACC ile aradaki farkın kapanmasına yardımcı olurdu.engel karşısında otomatik fren sistemi sanırım mitsubishi tarafından çalışılmıştı.
Bu Acc sisteminde grillin içinde radar var, mesafeyi bu ölçüyor.Master sırasında aldığım bir derste prensiplerini göstermişlerdi.O zaman için bu radarın atmosfer şartlarından etkilenmesi söz konusu idi.Yani ne kadar gelişmiş bir sistem olsa da kontrolü tamamen bir makinaya bırakmamak lazım.
Aracınızdan maksimum keyif almanız temennisiyle, kazasız belasız sürüşler!
anıl