cruise control nedir nasıl kullanılır?

Ynt: cruise control nedir nasıl kullanılır?

Teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim.

ozgun88 link' Alıntı:
tabiki :)
control cruise un altında "LIM" yazan bir tuş var ona basıyoruz ekranda sayı girmek için bir menü belirecek. set - / set + tulşarını ileri geri oynattığınızda orda sayılar belirecek istediğiniz sayıya getirip tuşa tekrar bastığınızda hızı seçecek ve artık gaza dahi yüklenseniz motor sesi yükselecek ama hız seçtiğiniz değeri geçmeyecek. iptal için "LIM" X yazan tuşa basmanız yeterli.

not: kaba tabirle bu şekilde aracı aldığımdan beri sanırım 2 kez denedim hatırladığım bu şekildeydi. inşallah işinizi görecektir

+1

Lİmitleyiciyle ilgili ufak detay. Eğer zorunda kalırsanız dip gaz ile limitleyici devre dışı kalabiliyor. Bir kere denenmiştim direk yüklenince iptal oluyor bilginiz olsun. Ancak yanılmıyorsam cc+ lim aynı anda kullanılmıyordu diye hatırlıyorum yanlış bilgi vermeyim öyle hatırlıyorum farklı ekran çıkıyor gibi ama yanlışda olabilir.

Ben ise gidip gelirken cc kullanirim otobanda, yokus asagida sabitler hep. Hatta keske sabitlemese derdim. Yalniz cok dik yokuslar degil yani en fazla 30-35 dereceliktir.

(Hayatimda ilk defa okulda gordugum geometriyi gercek hayatta kullandim, demek ki ne ise yarayacak dememek lazimmis)

Aydn link' Alıntı:
Ben ise gidip gelirken cc kullanirim otobanda, yokus asagida sabitler hep. Hatta keske sabitlemese derdim. Yalniz cok dik yokuslar degil yani en fazla 30-35 dereceliktir.

(Hayatimda ilk defa okulda gordugum geometriyi gercek hayatta kullandim, demek ki ne ise yarayacak dememek lazimmis)

Kardeşim rica etsem derslerime katılıp bu tecrübeni gençlere aktarır mısın :) matematiksiz hayat olmaz Aydınım :)

ozgun88 link' Alıntı:
Kardeşim rica etsem derslerime katılıp bu tecrübeni gençlere aktarır mısın :) matematiksiz hayat olmaz Aydınım :)

Bende 10 yil sonra pisman oldugum soyledigim soze Hakancim. Yalniz hala birseylerin kotanjantini alabilmis degilim.

Ynt: Ynt: Ynt: cruise control nedir nasıl kullanılır?

Aydn link' Alıntı:

Yalnız 30-35 derece dediğiniz eğim bir yol için inanılmaz bir rakam :) o eğimde bir yol olur mu bilmiyorum... Kocaelili arkadaşlar bilir, santral yokuşu bile resmi rakamlara göre yüzde 18 ve anlatılmayıp yaşanacak bir rampa :)

faruk4143 link' Alıntı:
Yalnız 30-35 derece dediğiniz eğim bir yol için inanılmaz bir rakam :) o eğimde bir yol olur mu bilmiyorum... Kocaelili arkadaşlar bilir, santral yokuşu bile resmi rakamlara göre yüzde 18 ve anlatılmayıp yaşanacak bir rampa :)

Bizde de Çamlıyayla yokuşu var, dizel olmayan araclar 100 km'den asagi hizdaysa vites dusmeden asla tirmanamaz. Vitesi altiya alip yokustan asagi birakirsanizda 180'i gorur ?

Benim dedigim yol bu degil yalniz. Zaten geometriyide hic sevmezdim.

Ynt: Ynt: Ynt: cruise control nedir nasıl kullanılır?

Aydn link' Alıntı:
Bizde de Çamlıyayla yokuşu var, dizel olmayan araclar 100 km'den asagi hizdaysa vites dusmeden asla tirmanamaz. Vitesi altiya alip yokustan asagi birakirsanizda 180'i gorur ?

Benim dedigim yol bu degil yalniz. Zaten geometriyide hic sevmezdim.
Geometriyi ben de sevmezdim :) küçük bir düzeltme yapiyim dedim sadece hoşgörünüze sığınarak... 30-35 derecelik bir taşıt yolu olamaz :)

faruk4143 link' Alıntı:
Geometriyi ben de sevmezdim :) küçük bir düzeltme yapiyim dedim sadece hoşgörünüze sığınarak... 30-35 derecelik bir taşıt yolu olamaz :)

Ama olmazki geometrisen sinifta biraktin 10 yil sonra yeniden ?

Geri