Debriyaj Boşalması.

ne yapmamız gerekiyor peki?
nasıl bir yol izlemeliyiz,çekici çağırmadan servise gitmeyecek mi araç?

Arkadaşlar, araba iki gündür garajda çözüm yolları hakkında bilgi verir misiniz?

Çekici ile ustaya gidecek direkt sizin yapabileceğiniz bir şey yok şu durumda hidrolik boşaldıysa

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sorun devam ediyor,konu guncel

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 12:49 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 12:47 ----------

Sn [MENTION=60993]yigitekimdemir[/MENTION] peki hidrolik neden bosalir?
Sorunun kaynagi nedir acaba ?
Durduk yerde bosalmasinin sebebi nedir ?
Tesekkur ederim efendim,
Saygilar.

Vakti gelmiş boşalmış ya ona yapacak bişi yok, kul yapısı neticede. Debriyaj teli de kopuyor mesela her gün bin defa basılıyor neticede pedala mekanik malzemelerin de bir dayanma ömrü var. Aracınız zaten çok yeni de sayılmaz kaç senelik araç.

Bir yerinden patlak çatlak vermiştir kafaya takmamak lazım. Sadece hidrolik doldurtmak yerine sorunu ustanıza buldurun arıza varsa parçayı değiştirin ya da tamir ettirin bir on sene daha rahat rahat binin.

Arabada o niye patladı bu niye çatladı kafaya takarsanız ömür geçmez :)

Sn [MENTION=60993]yigitekimdemir[/MENTION] vakti geldi konusunda katiliyorum size,
11,12 senelik araç.
Merak ettigim nokta kullanici hatasi varmidir bu konuda bariz hatalardan?
Birde istanbul icin maliyeti nedir bu arizanin?
durduk yerde yapiyor olmasi benim garibime giden,
muhendislik ogrencisiyim "cause-result relatationship" mantigini anlamadan rahat edemiyorum.

İlginiz icin tesekkur ederim,
Saygilarinla.

Valla benim araçta tel var hem de istanbullu değilim maliyet konusunda fikrim yok, telim de kopmadı şimdiye dek önceki sahiplerinde koptuysa bilmiyorum artık :)

Kullanıcı hatası olması bence zor, çok fazla trafikte araç sürmekten ya da sert bir sürüş stiline sahip olmaktan dolayı vaktinde önce patlamış olabilir.

Sebep sonuç ilişkisine bir şey diyemeyeceğim, ben artık saldım böyle şeylerde bozulunca gidip yaptırıyor gerisini kafaya takmıyorum yoksa kurcaladıkça sorundan soruna atlanıyor :)

Alacaksın bi tanıdığını ve aracını bağlayacaksın halatı servise kadar çektireceksin eğer çekici çağırmak istemiyorsan.
Ayrıca sorunun tam sebebi de belli değil ki açıklama yapılabilsin.

Sn [MENTION=45180]uploader[/MENTION] simdi motorun 3 D cizimlerini kurcalarken birseyi kesfettim,fren ve debriyaj hidroliği ayni yerde.
aksam okuldan eve gecince bakacagim, kapagini acip "pascal's law" dan dolayi ic basinci dis basinca esitleyip debriyajla tekrar basinc alani yaratmaya calisacagim,teorik acidan sorunum budur gibime geliyor.
Olmassa dediginiz gibi tek care cekiciyle goturmek.

HAcı çekici değil. Bağla bi çelik halat yada çekme ipi aracın çantasında olması lazım zaten. arkadaşının aracına vs bağla kendi aracını çalıştır arkadaşın çeksin sende arkadan gel ipe bağlı olarak. ama dikkatli ol daha önce tecrüben yoksa dikkat et diyorlar.

Geri