Debriyaj Boşalması.

Konu halloldu, hidrolik ekledikten sonra bir yarım saat arabanın altı ve debriyaj sistemiyle uğraştıktan sonra hallettik. lifte ustaya gerek kalmadı.
biraz uğraştırdı araç hidroliği koyduktan sonra,hemen düzelmedi bizde vazgeçseydik çekici ile uğraşmamız bakmadan usta alt,üst komple değişicek diyip en az 500 tl para 200 tlde çekiciye 700 tl masraf edicektik.
iki mühendis adayı kardeş bir olup hallettik.

ÇÖZÜM YOLU: DOT4 Fren Hidroliği aldık (12 TL),Fren Hidroliğini değiştirdikten sonra araç düzelmedi,aracı çalıştırıp rolantide beklemesini sağladık,araç ısındıktan sonra debriyaj sistem kablolarını takıp ederek ve su püskürterek borularda kaçak olup olmadığını kontrol ettik,kaçak olmadığını farkettikten sonra acaba hava mı alıyor diye düşündük,hidrolik kapağını iyice temizledikten sonra aracın çalışmasını durdurup tekrar denedik. pompalama ve kaçak testi sonunda oldu araç.

Tabi en yakın zamanda ustaya götüreceğim ama konunun başında da belirttiğim gibi, mühendis olarak etki olmadan tepki olabilme ihtimali yok fiziken o yüzden alt ve üst debriyajda değişiklik olması gerektiğine inanmıyorum.

Once çat çut ses yapar sonra kopar..

dostum iyi sallıyorsun. Bilmiyorsan sus yanlış bilgi ile insanların kafalarını karıştırma. Astra G modellerinde debriyaj teli yoktur. Hidrolik debriyaj sistemi var. Bu sistem Fren hidroliğini kullanır.1 ay önce debriyaj rulmanı arıza yaptı. komple set ile beraber değiştirdim. sorun yok şimdi.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 11:01 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 10:53 ----------

Konu halloldu, hidrolik ekledikten sonra bir yarım saat arabanın altı ve debriyaj sistemiyle uğraştıktan sonra hallettik. lifte ustaya gerek kalmadı.
biraz uğraştırdı araç hidroliği koyduktan sonra,hemen düzelmedi bizde vazgeçseydik çekici ile uğraşmamız bakmadan usta alt,üst komple değişicek diyip en az 500 tl para 200 tlde çekiciye 700 tl masraf edicektik.
iki mühendis adayı kardeş bir olup hallettik.

ÇÖZÜM YOLU: DOT4 Fren Hidroliği aldık (12 TL),Fren Hidroliğini değiştirdikten sonra araç düzelmedi,aracı çalıştırıp rolantide beklemesini sağladık,araç ısındıktan sonra debriyaj sistem kablolarını takıp ederek ve su püskürterek borularda kaçak olup olmadığını kontrol ettik,kaçak olmadığını farkettikten sonra acaba hava mı alıyor diye düşündük,hidrolik kapağını iyice temizledikten sonra aracın çalışmasını durdurup tekrar denedik. pompalama ve kaçak testi sonunda oldu araç.

Tabi en yakın zamanda ustaya götüreceğim ama konunun başında da belirttiğim gibi, mühendis olarak etki olmadan tepki olabilme ihtimali yok fiziken o yüzden alt ve üst debriyajda değişiklik olması gerektiğine inanmıyorum.
------

Bu geçici bir sorun bilederim.
Bende de aynı sıkıntı oldu.
El fren lambası sürekli yanmaya başladı. Hidroliği ilave ettim. Havasını aldım. 1-2 ay öyle kullandım.
Sonra yolda giderken deriyaj pedalına bastım ve daha geri kalkmadı.
Debriyaj hidroliği hava yapmış bunun nedeni ise debriyaj rulmanından yağ kaçırması idi. (kaçağı; altta kartel korumayı sökerseniz görürsünüz.) Değişecek madem komple setide değiştireyim dedim şimdi cillop gibi. Başına daha fazla sorun çıkarmadan ve benim gibi yolda tamamen kalmadan değiştir. İyi günler

Ustat,kaca maloldu sana acaba ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ustat,kaca maloldu sana acaba ?

Dostum ben Debriyaj Baskı Balata Takımı (Luk Marka) - Debriyaj Rulmanı (Orjinal GM) V kayışı ve Komple Triger Seti (Orjinal GM) Hepsini 542,00 TL ye aldım. Servisime de işçilik hidrolik yağı ve şanzuman yağı için 280,00 TL ye anlaştım. Arabam 10 numara oldu. (Servisimde çok iyi. Antalya da banaişçilik için 450,00 TL fiyat çeken servis oldu.) Senin ihtiyacın sadece rulman ise malzemecide Orjinal GM marka Debriyaj Rulmanı 250 TL KDV dahil. + servis işçik ücreti ödersin.

Kardeş burada bi çok arkadaşımız gibi bende tecrübem çerçevesinde arkadaşa yardim etmeye çalıştım..
Daha onceki aracimda debriyaj teli kopmasi basima gelmisti ..
Astrada olmadigini nereden bileyim!

Sen bu konuda uzmansan, yorumunu yazar arkadasa yardimci olursun..

Ama senden once yorum yapanlara saygisizlik yaparak sadece nasil bir karaktere sahip oldugunu gosterirsin.

Kardeş burada bi çok arkadaşımız gibi bende tecrübem çerçevesinde arkadaşa yardim etmeye çalıştım..
Daha onceki aracimda debriyaj teli kopmasi basima gelmisti ..
Astrada olmadigini nereden bileyim!

Sen bu konuda uzmansan, yorumunu yazar arkadasa yardimci olursun..

Ama senden once yorum yapanlara saygisizlik yaparak sadece nasil bir karaktere sahip oldugunu gosterirsin.

Sanirim bu yazilar benim icin degil,
Dedigim gibi aracin sorununu kendim cozebildim ben,lifte koyup havasinida aldim.
Hicbir sikintim yok şu an.
Sadece soylemek istedigim muhendis adayi olarak,
Durdugu yerde asla bir aracin alt,ust rulmani vb. seyler bozulmaz(uzun sureli duraklamalar haric dunden bugune genlesmenin olmayacagi.)
Dedigim gibide sorunu zaten cozdum ben.
Basina gelen olursa diye tekrar yaziyorim debriyaj bosalmasi yasayan olursa park halinde elfreni ile baskabiryere araci itip akinti,sizinti var mi kontrol etsinler.
Daha sonra hidrololigi kontrol etsinler gerekirse fren hidroligi diye satilan dot4 hidrolik alip eklesinler.
Hidrolik ekledikten sonra debriyaj yerine gelmeyecek hemen heyecan yapmaya gerek yok araci calistirin hafif hafif pompalayarak debriyajin gelmesini saglayin.
Debriyaj geldikten sonra araci parkedin debriyakjda bosluk varsa veya tekrar oturdugunuzda araca 5,6 saat sonra debriyaj bosalirsa heyecan yapmayin hic biryeri bozuk degil aracinizin,sadece debriyaj hava yapmiş,lifte goturme sansiniz varsa kaldirin lifte hidrolik deposunun altinda bir vida gibi birsey var gorursunuz zaten onu acip havasini alin yag gelene kadar bekleyin yagi gorunce kapatin uzerine ekleme yapin,boslugun gittigini gorecekseniz.

Dedigim gibi aracinizda bir hasar oldugunda ustaya goturmekten once biraz ugrasin ustalarin mantigi ariza neredeyse parca degismeli diye dusunurler.

Geri