Debriyaj sertleşmesi....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tesla273
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tesla273

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracımın debriyajının sert olduğunu düşünmeye başladım özellikle uzun yolda debriyaja basmaktan ayağımın yorulduğunu hissediyorum... debriyaj sertleşmesi bişeylerin belirtisi midir? yoksa kendi kendime kuruntu mu yapıyorum... aracım dizel 2011 model...

Ynt: Debriyaj sertleşmesi....

tesla273 link' Alıntı:
Arkadaşlar aracımın debriyajının sert olduğunu düşünmeye başladım özellikle uzun yolda debriyaja basmaktan ayağımın yorulduğunu hissediyorum... debriyaj sertleşmesi bişeylerin belirtisi midir? yoksa kendi kendime kuruntu mu yapıyorum... aracım dizel 2011 model...

Uzun yolda epey bir süre debriyaj kullanılmadığından, ilk basışta böyle geliyor size diye düşünüyorum. Şehir içi kullanımda böyle bir sorun yaşamadığınıza göre bence dert edilecek bir şey değildir. Kaldı ki genelde hidrolik debriyajlarda (telli debriyaj yok herhalde artık :) ) sertleşme pek olası değildir. Ancak böyle bir sorun olduğundan eminseniz, baskı balatadan kaynaklanma ihtimali geliyor benim aklıma sadece.

şehir içinde de sert geliyor... benim kuruntum olabilir aslında başka astraları denemek lazım... baskı balata ihtiyacı geldiğinde debriyaj sertleşir mi böyle bir genelleme var mıdır?

Astraların geneli serttir benim bildiğim. Golf e corsaya bimdim onlarla kıyasladığımda bariz fark var

Maalesef astranin debriyajı sert bu sizin araca özgu bir ozellik degil , v40in debriyaji bana astadan sonra  
cok hafif gelmisti astada bacak kasi yapiorz resmen , bir de debriyaj araligi cok yuksk sorun birazda bundan kaynaklanior  

siz bir de ford focus a veya transit e felan binin...

Opellerin devriyaji berbat cok sert
Diger markalarin debriyajlari pamuk gibi.
Aracin kalkisinda zorlanma varsa debriyaj balatasi degisme zamani gelmistir.

2000 model Astra G nin debrijay pedalı en az %30 daha yumuşak.Kendi arabamdan sonra ilk sürüşümde pamuk gibi gelmişti.

Arabayı geliştirmişler, fakat debriyajı bozmuşlar.

Ashtra H'ın debriyaj pedalı bundan daha setti, ondan inince buna şükrettim ama arkadaşımın 2012 Fiesta'sına binince resmen şok oldum. Debriyaj pedalı ve direksiyonu son derece yumuşaktı ve sürüş keyfi katıyordu araca...

bjk675 link' Alıntı:
siz bir de ford focus a veya transit e felan binin...

Bir arkadaşımın Ford Connect aracını kullanmıştım yaklaşık 50 km. kadar, indiğimde sol bacağım Roberto Carlos'un bacağı gibiydi. Daha iyi bir leg press aleti olamaz.

Geri