Ynt: Debriyaj ve Baskı Balatası Fiyatları (1.3 CDTI & 1.4T)
Daha önce de yazmıştım, debriyaj balatası bende de 2 kere koku yaptı. Ama henüz bir kavrama problemi yaşamadım. Hatta eski Corsa D ile olan maceralarımı konunun başında görebilirsiniz.
Kilometre 5000'de benim, bakalım sn. Hakan'ın kilometresine gelince benimki de yolda kalacak mı?
Açıkçası bence Hakan Bey'in de debriyaj balatasının bitmesinin daha önce koku yapmış olmasıyla pek bir alakası yok. Zannediyorum ki kavrama sisteminde bir üretim hatası vardı ve debriyaj pedalını bıraktığı halde bir miktar kavrama boşluğu kalıyordu ve bu bir süre sonra balatayı bitirdi. Ama bu durumda da ara sıra yokuş çıkarken falan çekmeme, devir saatinin yükselmesi gibi sorunlar olurdu.
Bir diğer ihtimal de balatanın teslimattan önce, ya da serviste bir şekilde müşteriden habersiz olarak bitik bir balata ile değiştirilmiş olma ihtimali ki burada kimsenin günahını almamak lazım yani sadece bir olasılık ve maalesef ülkemizde zaman zaman oto servislerinde/tamircilerinde böyle olayların olduğunu duyduğumuz için insanın aklına bu olasılık da geliyor.