debriyaja basınca devir fırlıyor veriyor

arkadaşlar gözünüzü seveyim..iki gün bingölün dağındaki şerefsizlerle uğraşacaz diye foruma bakamadık. maşallah duman attırmışsınız forumu... bu arada benim astranın sorunuda hala yerde yatıyor bir arkadaş resimlerle aydınlattı meseleyi biraz teşekkür ederim bakalım o parçayıda bulabilecekmiyiz bingölde. yinede herkez sağ olsun...
arakadaşım sizin aracta rolenti ayarlayıcı yok .dediğiniz gibi gaz kelebek potansiyel metresi motorlu bu parca var.aracınız 2001 olduğu için z16xe motor gurubuna giriyo.bu parca değiştimi?değiştiğini yazmışmısın galiba ama.bide bunun çontası var altında ordan hava alıyoda olabilir contayı kontrol ettir.ayrıca aracın rolentideyken calışması nasıl.yüksekse eğer depo havalandırma valfi var kelebeğin üstünde ince borusu var o çıkmış yada çatlamış olabilir.birde aracınızın atıl hızı yüksek olabilir oda tech2 ile ayarlanması gerek.kelebek temizşendi diyorsunuz.gene olmazsa bigölde benim kalfam var asker bingölün genç ilcesinde adı ömer eriş birliğini bilmiyorum.benim kalfam süper adamdır opelde eğer yakınsa ona baktırma imkanınız varsa baktırın bi.parca falan lazım olursa cargo yaparız o takar orda.ben askerde komutanların arabasını yapıyodumda ordan aklıma geldi msn adresim altta var ordanda yazışabilirz

Son düzenleme:
soner kardeş dediğin contayı kontrol ettim bir sorun yok, hava kaçırmıyor, bahsettiğin kelebeğin üstündeki hortumda normal oda sağlam, rolanti 800-900 civarında buda normal.. ama sorun aynı, hatta elimde şu anda iki tane gaz kelebeği var ikisinide deniyoruz sonuç aynı debriyaja basınca devir yükseliyor motor soğukken debriyaja basınca 3000 devire kadar fırlıyor ama sıcakken biraz daha az oluyor.... bingöl de ve elazığda bu arızaya kimsenin bir çözüm bulabildiği yok......yardım..yardım......

yardım istanbulda gelll gelll istanbula gelll çok uzakta değil bi marş kadar yakın:=)

arkadaşlar bu konuda benide aydınlatırsanız sevinirim bende 2000 asra gl1.6 var aynı sorun bendede var ama benimki kelebegi temizletmeden önce rölanti oynuyordu devirsati oynuyordu yani temizlettim bu seferde fren debriyaj yaptımda araba gaz yiyor devir yukseliyor ne yapmam lazım bu konuda

abicim bnmde amcamda accent var ondanda aynı sorun var onunda bir zincir bozulmuş bozuk olan yere gelınce devir saati yükseliyor.araba baygın baygın gidiyor 200 milyon demışler arızaya ama inşallah senınkı öle değildir(devir saati yükseliyor diyince aklıma geldi) hyundaininki o kadarsa opelinki 500 vardır.

arkadaşlar iyi hafta sonları herkeze

196.000 km de 2001 Astra 1.4 gl'm var.

Bir süre önce gaz kelebegi arızalandı temizlettim düzeldi fakat, vites değiştirmek için debriyaja basınca devir yükseliyor, yani kendi kendine gaz veriyor, motor sıcakkende bunu yapıyor, birde motor ilk kalkışta bayılıyor sanki stop edecekmiş gibi yardımcı olursanız sevinirim.

Debriyaja basınca devir yükseliyoso hortumlardan birisi tıkalıdır.

arkadaşlar bu devir artması olayını bi sorun olarak algılamayın. her aracta olan bişey bu. bende özellikle astra ve focusta gördüm bu olayı bindiğim bu aracların ikiside 30.000 km civarındaydı. benim araım 170binde o da yapıyo.

debriyaja basmadan önce cok hafif gazdan ayagınızı cekerseniz debriyaja tam bastığınızda devir artmayacaktır. bi sorun değil bu yani. rahatsız bi durum ama aracların orjinalı böyle.

volantın hafif olmasından dolayı yapabilir tam bilmiyorum neden yapıyo.

sorun gaz kelebeği ile rolant ayarlayıcısı var silindir şeklinde bi parça onu temizlettinmi işlem tamamdır sıkıntı olmaz... saygılar,

Arkadaşlar aynı sorun yeni aldığım 2000 model astra 1.6 da var ne yapmalıyım.Arabam lpgli.

konu hortlamış

rolanti motoru

bende de ecotek motor 95 gt var. aynı sorunu çıkardı. rolanti motorunu 2 defa temizletip taktırdım en fazla 3 gün gitti. sonunda rolanti motorunu değiştirdim sorun ortadan kalktı. rolanti devri sabitlendi. bir de senın araba ara sıra vitesi boşa attığın zaman stop etmesi lazım. bundan bahsetmemişsin.

Geri