Debriyajde titreme?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracı alalı tam 1 yıl oldu. Bu hafta içi bakıma gideceğim ancak araçta bazı değişiklikleri fark mı ediyorum yoksa servise gideceğim diye aracı bu aralar fazla mı dinler oldum bilmiyorum. Bugün dikkatimi çeken şuydu. Aracı park edip durduğumda, rölantide bir ayak debriyaje tam basılıyken (vites boşta) gaza az bi bastığımda devir 1500 lere 1200 lere tam düşerken bir titreme farkediyorum. Sanki daha önce leri böyle bir titremeyi hissetmiyordum. Sürüşte vites geçişlerinde herhangi bir farklılık yok şuana kadar. Ancak bu olay önceki 1.3 Corsa CDTI deki o titreyen debriyaj pedalını anımsattı 1 snlik zaman diliminde bile olsa. Neden kaynaklanabilir acaba? Bir titreşim debriyaj pedalına çok kısa bir süre vuruyor bu belli. Önceden böyle bir şey varmıydı bilemiyorum. Tek değişiklik son 1 hafta önce karter muhafaza taktırdım. Onun haricinde değişen hiçbir şey yok. Acaba zamanla bu durumlar normal midir? Yani bu titreşimler aracın km si arttıkça çoğalırmı? Yoksa bir durumun habercisi olabilir mi bu?

Ynt: Debriyajde titreme?

kaanrevan link' Alıntı:
Arkadaşlar aracı alalı tam 1 yıl oldu. Bu hafta içi bakıma gideceğim ancak araçta bazı değişiklikleri fark mı ediyorum yoksa servise gideceğim diye aracı bu aralar fazla mı dinler oldum bilmiyorum. Bugün dikkatimi çeken şuydu. Aracı park edip durduğumda, rölantide bir ayak debriyaje tam basılıyken (vites boşta) gaza az bi bastığımda devir 1500 lere 1200 lere tam düşerken bir titreme farkediyorum. Sanki daha önce leri böyle bir titremeyi hissetmiyordum. Sürüşte vites geçişlerinde herhangi bir farklılık yok şuana kadar. Ancak bu olay önceki 1.3 Corsa CDTI deki o titreyen debriyaj pedalını anımsattı 1 snlik zaman diliminde bile olsa. Neden kaynaklanabilir acaba? Bir titreşim debriyaj pedalına çok kısa bir süre vuruyor bu belli. Önceden böyle bir şey varmıydı bilemiyorum. Tek değişiklik son 1 hafta önce karter muhafaza taktırdım. Onun haricinde değişen hiçbir şey yok. Acaba zamanla bu durumlar normal midir? Yani bu titreşimler aracın km si arttıkça çoğalırmı? Yoksa bir durumun habercisi olabilir mi bu?

Arkadaşlar pardon kendi kendimi alıntı yapıyorum, nedeni şu aslında titreme demişim sanki yanlış olmuş bu durum. Titremeden çok sanki çok ufak bir sansıntıyı hissediyorum. Bu sarsıntı sanki debriyaj pedalına yakın birşeyin sürmesi gibi. Ancak çok az farkediliyor ve çok milisaniyelik bir dilimde anlaşılıyor. Rolantide, vites geçişlerinde vb. durumlarda herhangi bir problem yok.

o hissettiginiz titresim volant tan geliyor

Cosmo link' Alıntı:
o hissettiginiz titresim volant tan geliyor
Yani? Anormal bir durum mudur? Yoksa serviste bu durumla ilgili birşeyler söylemem gerekir mi?

titremenin şiddetini görmek lazım. çok aşırı bir titreme elbette normal değil. en güzeli kontrol ettirmek. ama dediğim gibi; tüm düz vites arabalarda o t,treşim hissedilir

Bendede boşta gaz verip,bıraktıktan sonra çok hafif hissediyorum.Bir problem çıkarmadı şu ana kadar.

corsa_1990 link' Alıntı:
Bendede boşta gaz verip,bıraktıktan sonra çok hafif hissediyorum.Bir problem çıkarmadı şu ana kadar.
Cosmo link' Alıntı:
titremenin şiddetini görmek lazım. çok aşırı bir titreme elbette normal değil. en güzeli kontrol ettirmek. ama dediğim gibi; tüm düz vites arabalarda o t,treşim hissedilir
Evet bende de çok az hissediliyor, ancak bu daha önce yokutuya eğer buna sebep olan nedir acaba? Sürüçte dikkat etmediğimiz bir nokta falan mı var acaba?

Arkadaşlar bugün yine test ettim. Aracın ısınmasıyla belki bunu yapmaz diyerek biraz gezindim ama nafile. Çok az farkediliyor ancak farkediliyor bir şekilde. Ayağın debriyajdayken yaptığı kesin. Çok kısa bir zaman diliminde sanki bir yere sürtüyor debriyaj.

Sanırım arkadaşın dediği gibi volant problemi bu. Biraz araştırdım. Belli bir bölgesinde aşınma olmuşsa o bölgesine denk gelince falan yapar diyorlar. Hatta marşa bastığımda araç debriyajdayken de yapıyormu diye baktım bugün 1 kere oldu sanki. 5-6 kez stop ettim çalıştırdım emin olmak için ama bu kez de hissetmedim.

Korkum şu, uzun yola çıkacağım yolda bırakmasın. Bu sorun büyür mü acaba? Bu konu hakkında çok bilgim olmadığı için. Ayrıca memlekette 1 ay falan kalacağım bizim oralarda pek fazla Opel kullanmaz nedenini de bilmiyorum aslında. Ancak rampalar çok fazla bizim oralarda. Özellikle Annemlerin ikamet ettiği mahalle rampalarla dolu. Bu mekanizmanı kalkış sisteminin zorlanmasıyla arızayı belirginleştirme gibi bir durumu olabilir mi? Yani orda iş açarsa başıma Opel Servis falan da yok yakınlarda. Nasıl iş anlamadım. 0 km araba şüpheye düşürdü şimdi beni.

Bakımda problemi belirtin. Mutlaka işlem ile ilgili kayıt açtırın. Uzun yola çıkacağınızı sorun çıkarsa  kendilerini mesul tutacağınızı belirtin.Ciddi bir problem varsa onarırlar.
Birşey yok deyip gönderirlerse  ve sorun yaşarsanız gösterdiğiniz servisi arar gerekeni yapmalarını istersiniz.
ևok takmayın kafaya.

Geri