- Konuyu Başlatan
Şimdi evet bakınca fiyatları ucuz...Bu herkesin kendi kesesine göre olan bir şey....Hani buradan alış veriş yapan adam ben artık buradan almıyorum dediğinde tek tük alternatifler var.Mesela bir tanesi LC Waikiki başkası aklıma gelmedi.Oda artık tüketiciye kalmış.Lakin kimsenin aklına şu gelmeyecektir.Bu adamlar Paris'i oynattı reklam filminde ben buradan almayım demez.Çünkü cebine uygun...Uludereye gelince .....................
Hani az çok birbirimizi tanıyoruz gelir gider durumlarımızı biliyoruz sürekli karşılıklı fikir alışverişlerimiz olduğu için.Benim bir huym vardır.Cimrilik mi değil.Sadece enayi yerine koyulmak istemiyorum.Sezon başıve sezon sonu indirimleri takip ederim.Haftalık günlük indirimleri takip ederim.Boş zamanımda o indirim olan firmanın mağazasına giderim.Çok pahallı ve kaliteli ürünleri çok uygun fiyatlara alırım hatta neredeyse defacto fiyatına alırım.
Yaşadığım bir olayı da anlatayım.İstanbullular meşhur salı pazarını bilir kadıköyde.Pazar kurulmuş park edecek yer bulamadım otoparka bırakınca da yanına gideceğim kişinin bürosuna gitmek için salıpazarının içinden geçmek zorunda kaldım.Geri dönüşte birşeyler görünce merak ettim ister istemez.Birşeylerei kurcaladım baktım falan.Önümde iki bayan gidiyordu.Bunu oğluma bunu kızıma bunu eşime bunu kendime derken belirli yerlerden, üstelik kendilerini isim olarak tanıyan esnaflardan alışverişlerini yaptılar çıkıyorlar.Ben karşıdan karşıya geçeceğim trafiğin yoğunluğundan geçemedim o sırada önümde bir cadillac durdu.Özel şöför indi ne oluyoruz derken baktım kadınların elinden poşetleri aldı arabaya koydu.Kadınlarda arabaya bindi gitti.Olayı bir akrabama anlattığımda şunu söyledi.Salı pazarında bazı esnaflar vardır.Senin mağazada 200 liraya aldığın bir ürünü ya seri sonu olduğu için yada ihracat fazlası olduğu için o esnaflar 10 da 1 fiyatına alırlar.Onların sosyetik müşterileri vardır.Gider o adamlardan bu ürünleri satın alırlar.
Müşteri tercihi demişsinya tercihler söz konusu olunca bu olaylar aklıma geldi ister istemez.