direksiyon tıkırtısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan otto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben Berat beyin dediği tıkırtıyı çok iyi anladım bazen bendede oluyor ama ne hikmetse 1 ay olmuyor sonra bir gün sürekli oluyor. Anlayamadım bu işi zatende bir çözümü var mı varsada maliyeti ne kadar bilmiyorum. Gerçekten sinir bozucu oluyor sanki direksyon bir yere takılıyormuş gibi oluyor ama güvenliği etkilemiyor sadece tık sesi geliyor.

mahsal veya mafsaldı tam bilmiyorum ama :D basıma geldi benimki tamir oldu 1,5 ay sonra gene yapmaya basladı tamir ettrme derim.

nasıl orjinali gibi yaptılar detay verebilirmisiniz neresini yapıyorlar?
bahsettiğiniz parçaların hepsinin yenisinimi yaptılar?

tornacı direksiyon kutusunun içini açıyo. ses yapan dağılmış dişlilerin yerine yenisini takıyor..
ama ustanın söylediğine göre fabirkan çıkana bak aynı bu şekildedir dedi.
yani uydurmasyon bi iş yapılmadı demek istedi.
parçaların yenisi takılmadı. bozulan dişliler ve rulmanların yenisi takıldı

benim direksiyondan da ses geliyordu.
genelde çukurlara düştüğümde. tıkırdama şeklinde.
dün yaptırdım. direksiyon milini söktüler. direksiyon kutusunu söktüler.
tornacıda orjinali gibi tekrar yaptılar.
350 ytl aldılar. :)

kardeş bana dediğin ustadamı yaptırdın?;

atakan opel..
fatih usta adamın adı

Ona benzer bir sorun de bende oluyodu,direksiyonu saga sola cevirince ses yapiyodu kontrole goturmustum arabami sorun bu parcadanmis;;

opls55821vl5.jpg

tam olarak adini bilemiyorum ama direksiyonu sabitleyen parca,dolayisiyla saga sola donuslerde bu parcadaki koruklerde esneme yapiyor,,,resimde gordugumuz plastik yerler oynak kisimlardir ve zamanla deforme oluyor ve direksyon hareketinde bir ses cikartiyor.benim arabamdaki ses burdan geliyodu,sizinkide bu parcadan olabilir,,,,,bu parca komple degisiyor saten fiyati 25 euro burda,,ikisinin degisimi ve iscilik 100 euro civarinda..belki sizinki de bundandir diyecem ama farkli gibi geldi sizin sorununuz,selamlar

Son düzenleme:
Cengiz bey resimdeki parçanın adı bildğim kadarıyla askı rotu....

Cengiz bey resimdeki parçanın adı bildğim kadarıyla askı rotu....

veya rotil olabilir bunun adı.
bundan tıkırtı yapmaz araba. ortası plastik. oynar yerler körüklü plastik.
yani zor gibi bunun ses yapması.. bunun fiyatıda ucuz

bu soruna benzer bi sorunda bende var aracım yavaşken dikersiyonu çevirdiğimde sanki ufak bi yere takılıyo gibi tık ediyo ses yok ama direksiyondan hissediliyo bu takılma bilen arkadaşların daha açıklayıcı bi yorumu varsa çözümünü merak ediyorum...

kutudaki tıkırtı burçları sert plastiktir gitmiştiş işleri bitmiştir ses yapabilir...ama resimde ASKI ROTU....Askı rotundan çukurlara girince ses yapar...

Geri