Direksıyon vuruntu sesi

attalos07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar selam , direksiyonu tam sag yapıp , saga dogru dıreksıyonu sallayınca tak tak die ses geliyor.aynı durum tam sag yapıp geri gitmek icin ilk hareket esnasındada oluyor.rot yada aks suphe duyuyorum.servıs yolu var galıba

Ynt: Direksıyon vuruntu sesi

Selam Sn. attalos07,

Teker taşıyıcısı üzerinde tekerin daha fazla dönmesini engelleyen mekanik bir stoplayıcı vardır. Normalde direksiyon kutusu sonuna ulaştığında, yani sürücü tam sağ ya da tam sol yaptığında bu mekanik stoplayıcıya en az 2-3 mm daha mesafe kalacak şekilde ayarlama yapılır.

Sanırım duyduğunuz ses mekanik çarma sesi.Eğer direksiyon kutusunun yeri doğru ise, muhtemelen öyledir, bu durumda rod ayarlarını fabrika çıkışı doğru olmadığı olasılığı var.Yani sağ teker,direksiyon düz durumda iken olması gerekenden daha sağa bakıyor.Bunun için üreticinin öngördüğü şekilde direksiyon düz konumda iken 1 dereceden daha az olan bir 'toe-in' açısı verilir.

Tekerlek açılarını kontrol ettirdiğinizde sorunu görüp düzelteceklerdir.

welllcommee
vehicle_dynamics link' Alıntı:
Selam Sn. attalos07,

Teker taşıyıcısı üzerinde tekerin daha fazla dönmesini engelleyen mekanik bir stoplayıcı vardır. Normalde direksiyon kutusu sonuna ulaştığında, yani sürücü tam sağ ya da tam sol yaptığında bu mekanik stoplayıcıya en az 2-3 mm daha mesafe kalacak şekilde ayarlama yapılır.tesekkur ederim umarım onelı bı sorun değildir.saga dogru vurdurunca dıreksıyonu cok barız ses cıkmakta umarım çabuk halledılebılır bır sorunur

Sanırım duyduğunuz ses mekanik çarma sesi.Eğer direksiyon kutusunun yeri doğru ise, muhtemelen öyledir, bu durumda rod ayarlarını fabrika çıkışı doğru olmadığı olasılığı var.Yani sağ teker,direksiyon düz durumda iken olması gerekenden daha sağa bakıyor.Bunun için üreticinin öngördüğü şekilde direksiyon düz konumda iken 1 dereceden daha az olan bir 'toe-in' açısı verilir.

Tekerlek açılarını kontrol ettirdiğinizde sorunu görüp düzelteceklerdir.

Arkadaşlar,dün servise götürdüm direksiyona kalibrasyon ayarı yapıldı direksiyon düzeldi.servisten cıktım eve geldım arabayı park edeceğim geri vitese takıyorum tam sağ yapıp geri geldim tak diye bir ses hemen servise geri gittim sesi ılk orda 1 kere yaptı fakat o kadar uğraşıp kontrol etmemıze rağmen bir daha kesınlıkle yapmadı ve o sesın ne olduğunu bulmadık.bugun arkadasla konusurken arkadaş şanzıman dişlisi oturmuyodur o ses ondanda olabılırı dedı ve mantıklı geldı bana eskı vectramda da aynı sorun vardı sizce neden olabılır.bugun de aracı kullandım herhangı ses duymadım

Direksiyon kalibrasyon ayari nedir, bilgi verir misiniz?
Sadece direksiyon kutusundan mi yapildi, yoksa rodlar ile de oynadilar mi?

sadece direksiyon kutusundan ayar yapıldı.direksiyon sag tarafa daha fazla donüyormuş.ona ayar verildi.geri vıtesteki tak sesi hala kafamda o sesi neden yapar.

attalos07 link' Alıntı:
sadece direksiyon kutusundan ayar yapıldı.direksiyon sag tarafa daha fazla donüyormuş.ona ayar verildi.geri vıtesteki tak sesi hala kafamda o sesi neden yapar.

Ben direksiyon kutusunun her iki yöne aynı miktar hareket yaptığını farzederek direksiyon kutusunun yeri yanlış olabilir demiştim, yani sağa daha yakın olabilirdi.Meğer sağa daha fazla dönüyormuş.Kısmen doğru tahmin. Fakat direksiyon mili ile direksiyon kutusu arasında direk mekanik bir bağlantı var.Yani direksiyon simidinde her iki tarafa aynı miktar dönüyorsa tekerde farklı açılar oluşmaz.O halde başlangıç montajı yapılırken direksiyonu tekerler hafif sağa bakıyorken düz monte etmişler.

haklısınız sizin tahmininız dogru cıktı tesekkur ederim

bozuk yollardan geçerken pedal takımından ses geliyordu. servise götürdüğümde bir kaç defa teste çıktıktan sonra pedal takımından değilde göğüsün iç taraflarındaki plastiklerden kaynaklandığı ortaya çıktı ve göğüs komple sökülüp ses yapan yerler süngerle kaplandı. ses kesildi.

Bende ki ses farklıydı fakat 3gündür hiç duymadım öyle bi beni denedi galiba

Geri