dizel-çekiş problemi-çözümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan budoka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: dizel-çekiş problemi-çözümü

eketen link' Alıntı:
Servislerin, garanti devam ederken var, garanti sonrasında yok dediklerine inanırım ancak.

Atasözü okudum sanki  :D greatt

Laguna II aracımın garanti sonrasında servisi %100 değişmişti, öncesinde yolda bırakacak arızalar hariç hemen herşeye "nomal - bunlar böyle" diyorlardı garanti sonrası daha sorunu anlatmadan usta "*** parça bozulmuş-değişecek" diye saymaya başlardı!

:D ya da vazgeçtim  31agryyy

:)

Merhaba benzer bir sorunu bende yaşıyorum ancak servisten tatmin edici bir cevap alamadığım ve sorun hala devam ettiği için burada paylaşmak istedim.
Aracın güç kaybı 4. ve 5. viteste "servise gidin" ikaz lambasıyla birlikte oluyor, bu anda araba kendini silkeliyor ve yakıt tüketimi inanılmaz artıyor. Hergün gidip geldiğim yolda 4.5 litre civarında olan ortalama tüketimim 6.5 lara çıkıyor. Servise önceki gün götürdüm turbonun arabaya tanıtılmadığını ve hava filtresinin çok kirlendiğini başkada birşey olmadığını söylediler. (Martta bakıma gidip hava filtresi değişen aracın nasıl olurda 5 ayda hava filtresi inanılmaz kirlenir ben anlayamadım )
Birde buna ek olarak motordan ilk çalıştırmalarda her zaman olmamakla birlikte, iki parça birbirine çarpıyormuş gibi tıkır tıkır sesler geliyor, serviste bunun cevabını ise yanmayan yakıtın yanması olarak söyleyip kesip attılar. Bunun acaba bu problemle bir ilgisi olabilir mi?

s_pb link' Alıntı:
Merhaba benzer bir sorunu bende yaşıyorum ancak servisten tatmin edici bir cevap alamadığım ve sorun hala devam ettiği için burada paylaşmak istedim.
Aracın güç kaybı 4. ve 5. viteste "servise gidin" ikaz lambasıyla birlikte oluyor, bu anda araba kendini silkeliyor ve yakıt tüketimi inanılmaz artıyor. Hergün gidip geldiğim yolda 4.5 litre civarında olan ortalama tüketimim 6.5 lara çıkıyor. Servise önceki gün götürdüm turbonun arabaya tanıtılmadığını ve hava filtresinin çok kirlendiğini başkada birşey olmadığını söylediler. (Martta bakıma gidip hava filtresi değişen aracın nasıl olurda 5 ayda hava filtresi inanılmaz kirlenir ben anlayamadım )
Birde buna ek olarak motordan ilk çalıştırmalarda her zaman olmamakla birlikte, iki parça birbirine çarpıyormuş gibi tıkır tıkır sesler geliyor, serviste bunun cevabını ise yanmayan yakıtın yanması olarak söyleyip kesip attılar. Bunun acaba bu problemle bir ilgisi olabilir mi?

selam... motor soğukken ilk çalışmada gelen sesi diyosan... çat çat gibi.. iki metalin birbirine sürtmesi veya bi yerler şase yapıyomuş gibi gelen ses bende de oluyor... haftada 1 felan... servis buna normal diyor... biriside egr de geliyor, yağlarız keser ama 6 ay sonra tekrar başlar dedi... astrası olan bi çok arkadaşım... kimsede yok bu ses dedim... olur bu normal dediler... zaten hareket edince motor ısınınca kesiyo sesi..
diğer arızada ise mutlaka arıza kodu oluşuyordur sende... onu ısrarla sor... e tanılmadıysa tanıtın de o zaman... ben de hiç arıza ışığı yanmadı... yansa çözüm daha basit olurdu gibi...

budoka link' Alıntı:
selam... motor soğukken ilk çalışmada gelen sesi diyosan... çat çat gibi.. iki metalin birbirine sürtmesi veya bi yerler şase yapıyomuş gibi gelen ses bende de oluyor... haftada 1 felan... servis buna normal diyor... biriside egr de geliyor, yağlarız keser ama 6 ay sonra tekrar başlar dedi... astrası olan bi çok arkadaşım... kimsede yok bu ses dedim... olur bu normal dediler... zaten hareket edince motor ısınınca kesiyo sesi..
diğer arızada ise mutlaka arıza kodu oluşuyordur sende... onu ısrarla sor... e tanılmadıysa tanıtın de o zaman... ben de hiç arıza ışığı yanmadı... yansa çözüm daha basit olurdu gibi...

Benim aracım 1.6 115hp benzinli motora sahip, ilk çalışmada gelen iki metalin birbirine değmesi gibi bir ses benim aracımda da çıkıyor bazen.

Merhabalar

Bende de yakıt tüketimi zaman zaman nırmalin yüzde elli üzerine çıkmaya başladı, üstelik 8 10 derecelilçk hafif eğimde bile 5. Vites 1800 devirde araç dipgazda dahi hızlanmıyor. Zaman bulunca götüreceğim servise ama sizce turbo sorunu mudur?

revisor link' Alıntı:
Merhabalar

Bende de yakıt tüketimi zaman zaman nırmalin yüzde elli üzerine çıkmaya başladı, üstelik 8 10 derecelilçk hafif eğimde bile 5. Vites 1800 devirde araç dipgazda dahi hızlanmıyor. Zaman bulunca götüreceğim servise ama sizce turbo sorunu mudur?

herzaman mı yapıyor... araç gaz yemiyormu? yani tüplü bir araç kullandıysan, tüp bitiyormuş gibi tekleyerek hoplayarakmı gidiyor...yada direk 5 e atıyosun tekleme yok ama dip gazla hızını zor koruyosun... hangisi?

İkincisi hocam. Gizli dpf temizliği güçten düşürüp yakıtı artırıyor olabilir mi? Sık olan bir sorun değil çünkü...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

budoka link' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba... bir süredir aracımın çekiş problemiyle uğraşıyordum.. bildiğiniz üzere bu konuda baya bi soruda sormuştum... örnek olarak birinin linkini aşağıya ekledim... buraya yazmamdaki neden, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa onlara fikir verme açısından faydalı olacağını düşündüğümden.
sorunu az çok biliyorsunuz... kısaca hatırlatmak isterim... aracım 5 viteste sabit hızla giderken anlık gaz  kesmeyle (1sn lik) başladı... daha sonra şikayetim ilerledi...(hiç arıza lambası yakmadı)  5 viteste sürekli hale geldi... turbo açmıyo gibi yığılıyodu... sonra 4 vitestede aynı şeyler olmaya başladı... daha sonra 3. viteste de arada yapmaya başladı... Vs...

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=7732.msg179801#msg179801

neyseki bi insan evladı çıktı ve sorunumu kendi aracının sorunu gibi ilgilenip 1 gün içinde çözdü... TURBO BASINև SENS֖R֜ değişti arkadaşlar...
şu anda hiç bi sorun yok... bu ilgilerinden dolayı, OPAK'a, Selçuk beye ve başustaya minnettarım... Allah dert keder göstermesin inş..

- aracı satan bayi olmarına rağmen, 3 kez servislerine götürdüğüm halde, bunda böyle böyle sorun var dediğim halde, tecrübe de bizzat usta sorunu yaşamış olduğu halde, ertesi gün gözümün içine baka baka aracınızda bişey yok deyip yalan söyleyen, yakıttandır, devirsiz kullanımdandır gibi alay edercesine konuşan,önceki gidişlerimde verdikleri halde son gidişimde iş emri formu vermiyoruz deyip, zorla fotokopisini veren, açıkcası bir daha kapısının önünden geçmiyeceğim ***L 'ı Allah a havale ediyorum...

- aracınızı bırakmanız lazım en az 1 hafta 10 gün sürer... bi deniyeceğiz diyen... e araç kalsında sonunda bişeyyok deyip vermeyin dediğim cevap olarak ta öyle de diyebiliriz diyen, resmen başından savmak için konuşan ***N 'ı da Allah a havale ediyorum...

* - yıldızları ben koydum... aslında açıkca yazmak gerek ama anlayan anlamıştır zaten...

sayelerinde ilk ve son opelim oldu !..
Bu sorunu düz yoldamı yaşadınız, ben de düz yolda ve özellikle hafif yokuşlarda yaşıyorum, araç devirli olmasına rağmen üst vitese geçtikten sonra titremeye başlıyor gazı kesiyor gibi sıkıntılar.Servis arıza ışığı yakması gerek dedi, sonra yakıttan dediler, acaba iyice sıklaşırmı bu problem??

eforgin link' Alıntı:
Bu sorunu düz yoldamı yaşadınız, ben de düz yolda ve özellikle hafif yokuşlarda yaşıyorum, araç devirli olmasına rağmen üst vitese geçtikten sonra titremeye başlıyor gazı kesiyor gibi sıkıntılar.Servis arıza ışığı yakması gerek dedi, sonra yakıttan dediler, acaba iyice sıklaşırmı bu problem??

emin olun artarak devam edicek... hatta benim tekrar yapmaya başladı ara ara... düz yolda, ve hafif rampalarda evet.. mesela 4 ten 5 e atıyosunuz.... aynı ivmeyle devam etmesi gerekirken, araba titriyo gaz yemiyo.... sanki çok düşük devirlerde vites yükseltmişsiniz gibi... sonra bi müddet sonra veya vites küçültünce düzeliyo...benim en son 3. vitese kadar düşmüştü bu sorun... turbo basınç sensöründen ... sakat bi durum... özellikle araç sollarken !

Geri