arabayı alırken kredi çekmiştim ve bu kredi ile ilgili dosya masrafı ödedim. Dosya masraflarının geri alındığı ile ilgili nette bilgiler var. Dosya masraflarını geri alan var mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
kaymakamlıktaki hakem heyetine dilekçe veriliyor ben de beklemedeyim verdik bakalım bişey çıkar diyen çıkmaz diyen dolu laf var uzun sürer diyen...
arkadaşım bende müracaat edecektim ama vazgeçtim. nedeni ise ziraat bankasının şube müdürü yakın tanıdığım ona ve bir kaç diğer bankalardaki arkadaşlara sordum dedikleri ;
krediyi kullanırken banka ile bir sözleşme yapıyorsunuz bu sözleşmede size şu kadar krediye karşılık şu kadar dosya masrafı ödersiniz diyo bunu kabul ediyomusunuz diyor sizde doğal olarak kabul ediyorsunuz. eğer ki banka sözleşmesinde bu masraf yazmıyorsa (miktar önemli değil) veya banka memuru size bunu söylememişse o zaman hak talep etme imkanınız var yukarda arkadaşların dediği önce bankaya bir dilekçe ile sonra hakem heyetine başvuruyorsunuz. ama aksi takdirde sakın böyle bişey yapmayın haklıyken haksız duruma düşebilir ve banka size karşı dava açabilir. tanıdığım kişi bu zamana kadar açılan davada daha kimse kazanamadı dedi çünki krediyi verirken müşterilere dosya masrafı olduğunu sözlü veya yazılı olarak belirtiyoruz kabul ederse krediyi veriyoruz dedi. bu masrafı belirtmeyen bir kaç banka varmış hangileri bilmiyorum onları bulup eğer kredi kullanıldıysa dava açmak lazım.
Bu uygulama ziraat bankası ve Vakıf Bank için evet öyle alamazsınız ama diğer bankalardan alınır diğer banka sözleşmelerinde eksikler olmasından dolayı alınır ama bu iki banka devlet bankası olduğu için sağlama bağlama da üstlerine yok
Şimdi bu iki bankanın yaptığı bir şey var. Banka hakem heyeti kararı doğrultusunda müşteriye parayı ödüyor. Sonrasında mahkemeye veriyor. Mahkeme sonucu zaten sözleşmede alınacak şekilde madde olmasına karşın karşı tarafa ödeme yapılmasından dolayı masrafı alan kişi suçlu oluyor sadece o kadar da değil bu kez aldığı parayı ödüyor mahkeme masrafları ve avukat parası da tuz ile biber oluyor yani ilk önce bir yanaktan öpücük vermiş iken bu kez iki yanaktan oluyor masrafı alan kişi