dti'ciler hangi mazotu kullanıyorsunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zeka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu arada önceki aylarda poo dan fulledim birkaç defa kendi adıma yüzde dört fazla gitmedim. kesinlikle önyargı vesaire yok belki benim kullanımımdan havaların birden soğumasından falan filan olabilir ama sonuç olarak birazda azaldı gittiğim km.

bu arada önceki aylarda poo dan fulledim birkaç defa kendi adıma yüzde dört fazla gitmedim. kesinlikle önyargı vesaire yok belki benim kullanımımdan havaların birden soğumasından falan filan olabilir ama sonuç olarak birazda azaldı gittiğim km.

PO nun mazotuda , benzinide , LPG side berbat . 70 Liralık PO dan gaz aldım 2 gün dayandı bitti gittim MilanGaz dan aldım 5 gün gitti OPET AYGAZ aldım tam 1 hafta gitti . Yapılan KM den çok tüpün hangi gazda nasıl tepkimeye girdiği önemli , konu tüp değil ama istasyon hakkında bilgi vermek istedim

dti motorda shell gtl koyduğumda sessiz çalışıyor ama sanki çekişi düşüyo gibi geldi . Normal motorinle daha iştahlı devir çeviriyor

gtl koymadım hiç ama v-power ve fuel save koydum bi fark göremedim bende

opet ultraforce da da üst devirler çok ölü gibi geliyor ama opet ecoforce a göre daha fazla km yapabiliyorum. çok ilginç dti motorda koyduğum mazota göre 2. 3. ve 4. viteslerdeki çekişleri değişiyor sizdede varmı budurum?

Son düzenleme:
değişmez olurmu,mazotun kalınlığı enjektörün avansı direk..memeden çıkarkenki hali patlama zamanını direk etkiler..

ben mekanik enjektör olduğu için yağ da koyuyorum biraz pompayı filtreyi temiz tutması için...

Merhaba Arkadaşlar ;

2009 Astra 1.3 CDTI Var. Şu Zamana kadar 2 firmadan mazot aldım. Shell V-Power ve Total Excellium Her İkisindede Performans ve Yakıt Tüketimi Mükemmel.Hiç Şaşmam bu firmalardan ve şiddetlede Tavsiye ederim.

değişmez olurmu,mazotun kalınlığı enjektörün avansı direk..memeden çıkarkenki hali patlama zamanını direk etkiler..

ben mekanik enjektör olduğu için yağ da koyuyorum biraz pompayı filtreyi temiz tutması için...

havalar ısınsada şu tüketim değerlerim normale dönse :D hergün 10 km git 10 km dön kulanıyorum çok soğuk havalarda 50 liralık mazot 7-8 gün götürüyor. havalar güzelken 12-13 gün yetiyor ... (çağ dışı bi hesap oldu ama:) )kullanım tarzım hep aynı motor soğukken 2500 devri geçmiyorum çünkü .

yağ koymayı öneriyor musun hocam? çünkü ilk tavsiye eden sen değilsin . dolu depoya 1 litre yağ kat diyen çok oldu.

bu arabaya yarı yağ yarı mazot koy yine çalışır,ama bit kadar port olduğu için çabuk kurum tutar...
sen 20 litre mazot alıyosan 300 ml civarı koy,pompanı enjektörünü temiz tutar...

Geri