Easytronic viteste hız sabitleme

Efkan ATALAY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar;

Daha önce cruze control kulandım ancak otomatik viteste herhangi bir deneyimim olmadı ve kafama takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum:

Otomatik vitesli bir araçta saatte 90 km/h ile ilerliyorsunuz ve hızınızı sabitlemişsiniz diyelim. Önünüze bir araç çıktı ve frene basıp cruze control'ü devre dışı bırakmak zorunda kaldınız. Araç hızı 40 km/h'a kadar düştü. Doğal olarak vites de küçüldü.

Tekrar cruze control'ü devreye aldığınızda araç 90 km/h'a çıkmak için kendiliğinden vites yükseltir mi? Yoksa manuellerdeki gibi mevcut viteste mi o hıza çıkmaya çalışır?

frene basarsan tamamen devre dışı kalır:) arkada ki tuştan kapatırsan tekrar eski hızına ulaşırsın otomatik olarak... tam hatırlamıyorum vites kendisi değiştiriyormu değiştirmiyo mu diye :( otomatik olarak vitesi düşürüyo ama artırdığını pek sanmıyorum

2005 megane kullanmıştım otomatik vitesi kendisi düşürüp yükseltiyo yol durumuna göre..Opeldede aynı durum vardır herhalde..Fakat şöyle bişey varki ben frene bastığımda hız sabitleyici devreden çıkıyodu tekrar açtığımda tam olarak açtığım hızı sabitliyodu yani ya sabitleyip yükseltiyoduk yada hızı manuel yükseltip sabitliyoduk..

frene bastın ve cruise control devre dışı kaldı.
daha sonra son kullandığın 90 km hıza tekrar çıkıp sabitlemek istiyorsun.
kontrol kolunu 2 defa yukarı doğru kıvırdığında, son kullandığın hıza yani 90 a çıkana kadar araç kendisi gaz ve vitesi ayarlar.
vites artırımı da yapar.

İşte aradığım cevap buydu...

Teşekkür ederim...

Geri