ECN 42052 hata kodu Egzoz emisyon lambası

kiribiyik

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba. Aracım 2004 1,6 Astra. Akpetten 50 tl benzin aldım. Egzoz emisyon lambası yandı. Aracı yen almıştım. Gaz fren kombinasyonuyla hatayı öğrendim. Hata ECN42052 çıkıyor.BU ne nedir? Herhengi bir sorun yok araçta. titreme, çekiş düşüklüğü vb yok. Bir usta katalitik konverterde çatlak vardır dedi. Dağılana kadar git dedi. Lamba çok canımı sıkıyor. Söndürttüm TECH2 ile ama yine yandı. Hata kodunun açımı : "Katalitik randımanı sınırlar altında" diyi bir şeydi.

Merhaba. Aracım 2004 1,6 Astra. Akpetten 50 tl benzin aldım. Egzoz emisyon lambası yandı. Aracı yen almıştım. Gaz fren kombinasyonuyla hatayı öğrendim. Hata ECN42052 çıkıyor.BU ne nedir? Herhengi bir sorun yok araçta. titreme, çekiş düşüklüğü vb yok. Bir usta katalitik konverterde çatlak vardır dedi. Dağılana kadar git dedi. Lamba çok canımı sıkıyor. Söndürttüm TECH2 ile ama yine yandı. Hata kodunun açımı : "Katalitik randımanı sınırlar altında" diyi bir şeydi.
Katalizör tıkanmış olabilir çok canınızı sıkıyorsa yenisini almayın içini boşalttırın yada düz boru bağla geç derim :) + Ek bilgi sensör arızasıda olabilir .

Vallahi ne bilim kardeş. Giresunda dogru dürüst usta da yok. Yetkili servise gitmeye de korkuyorum açikcasi. 2000 tl masraf cikarirlar. Sensorden mi katalizör den mi oldugu bbakilsa anlaşılır mi? Katalizore baktirsam sorunun onda oldugu fiziki bakmayla anlasilir mi acaba?

Oksijen sensörlerindede arıza olabilir gaz ayarlarındada sıkıntı olabilir bu lamba uğruna 1 milyara yakın para harcamıştım sensörler gaz ayarları gaz enjektörleri git gel git gel en sonunda sigara paketimi oraya koydum yaptırdığım hiçbirşey arabanın ne yakıtını etkiledi ne gidişini lamba bazen gaz aldığımda sönüyordu bazen ki genelde yanıyordu lpg den yanar abi takma kafana diyen onlarca ustayla konuştum en sonunda arabayı satıp patronun astra g sini aldım bunda lamba yanmıyor diye :)

Dostum bu lambadan baya sikayetci var galiba. Bir de yazmayi unuttun araç benzinli. Lpg yok. Dedigin gibi bir sürü masrafa gireriz. Sensorleri bujileri degisiriz yine yanarsa o zaman kötü ıste. :-(

Siz o zaman fazla masrafa girmeden katalizorun icini bosaltin zaten gereksiz bir parca sayilir. Ayrica orta devirlerde aracin sesinde sportif bir toklukta yakalarsiniz eger sorun duzelmezse sensorlere baktirirsiniz

İçini bosaltmaktan kasıt o serapik yapıyı filan temizletmek mi? Kusura bakmayın çok fazla bilgi sahbi degilim de... bakalım bir yol bulmaya çalışcam.

Geri