Egr Den Kurtuldum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahlan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aracınızda sorun yoksa neden söktürmek istiyorsunuz ? benim egr bozuldu temizleterek sorunu düzelmedi.bozulmasaydı ben egryi kapatmazdım..eğer aracınızda bi sorun varsa burdan duyduklarınıza göre kafanıza göre işlem yapmayın ,ilk bi serevise gidin sorunun neyden kaynaklandığını öğrenin .....3 kuruş kara geçecem diye zarara uğramayın

çözüm üretildiği Sürece Herşey Basittir. Valla Iyi Yapmişsin Egr I

egr ıptal edılınce yakıt sarfıyatı azalmaz, artar.
Ben anlayamıyorum EGR iptal edilince daha iyi bir yanma gerçekleşmiyormu, sonuçta yanmış gaz yerine sadece temiz hava girecek içeri buda daha iyi bir yanma ve sonuçta gaz pedalına daha az basmamız demek değilmi?

Aydınlatırsanız sevinirim... Bu konu çok kafamı kurcalıyo, kmisi azalır diyor kimisi artar...:confused::confused::confused:

Ben anlayamıyorum EGR iptal edilince daha iyi bir yanma gerçekleşmiyormu, sonuçta yanmış gaz yerine sadece temiz hava girecek içeri buda daha iyi bir yanma ve sonuçta gaz pedalına daha az basmamız demek değilmi?

Aydınlatırsanız sevinirim... Bu konu çok kafamı kurcalıyo, kmisi azalır diyor kimisi artar...:confused::confused::confused:

AStramm ustam tşk ederim fakat benim bildiğimde mysterious ustamızın dediği gibi azalır biliyorum ki opel sersivise gittiğimizde koltuklardan ses geliyordu arada yakıtıda söyledik bize yazılım atıcaz dediler beyine tamam dedik aracı almaya gittiğimizde sordum yazılım derken ne yazılımı diye EGR yi iptal etmişler çekiş artar yakıt düşer dediler ama ben onların sözüyle yazmadım zamanında öğrendiğimi yazdım hocamdan ve ustalarımdan belki yanlış anlamışımdır..REnault daki iptal olayı doğrudur çünkü iptal edilmiş egrli araçlarında dahi yakıt sisteminde felan sorunlar yaşadık.. neyse uzattım sanırım cevaplarınız için tşkler ...saygılar...

Arkadaşlar, ben de bu sabah ankarada yetkili servise gittim ve sorunları bahsettim, bu astralarda hastalıktır egr dir dedi usta aldı aracı gezdi...Aracım gaz kesilmesi gibi, düşük viteslerde düşük hızlarda hissedilen (BÜYÜK VİTESTE HIZDAN DOLAYI ANLAYAMADIGINIZ) silkme, yumulma, kasılma hareketi yapıyordu. Ve dün akşam egsoz ile ilgili o arıza lambası yanınca servise gittim. Sonuc olarak 30 ytl karşılıgında egr contasına kör tapa gibi birsey yapıp aracın programının yenilendigini anlattı usta. Evet arıza lambası söndü çekişte cok da olmasa bir artış oldu. Yakıt ölçümüne bakıcaz....Daha önce resimlerde de belirtildigi gibi 2 delikli conta biri kapatılarak uygulanmış...Artık tampon tampona trafikte kasılmalar yok, debriyajı iice ayarlayarak kaldırma problemi yok, ilk çalışmada gaza basma gereksinimi yok....Motora zararı vs işlemler şimdilik 150 ytl sadece parca fiyatından bizi kurtarmış durumda oldugundan 30 ytl ye şükrediyorz. Katalitik konvertör arıza yaoar vs deniyor katalogda ama şimdilik sorun yok...Nerde trak orda bırak ;)

Astra 2003 Njoy 1.6 Sedan

ceyhun hocam, hangi servise gittiğini öğrenebilirmiyiz acep bizde gideriz benim egr de arıza yapmıştı bir kaç kere temizlendi en sonunda değişti ocak ayında, oda arıza yaptı daha 1000 km. gitmeden ilk arızasında uçurucam mereti onun için soruyorum...

ceyhun hocam, hangi servise gittiğini öğrenebilirmiyiz acep bizde gideriz benim egr de arıza yapmıştı bir kaç kere temizlendi en sonunda değişti ocak ayında, oda arıza yaptı daha 1000 km. gitmeden ilk arızasında uçurucam mereti onun için soruyorum...

Kardeş Ankara'dayım. Eskişekir yolu 15. kmlerde ümitköy civarında Opan Yetkili Opel Servisinde İsrafil Ustayı Bulacaksın. Usta akşamları da Şaşmazda çalışıyor...

Evet bende okudum duydum ve iyiki degistirmemişim diyorum.

Ankaradaysan haberleşelim

Egr iptal ettim performans arttı

Bende Ankaradayım,,İsrafil usta opandan ayrılımış.Yeni Adresini bilen var mı?Ankaradaki servisler sanki bu işten hiç haberleri yok,,Koca Ankarada bu işi yapacak bir yer bulamadım,,Egr valfinin fişini çektim öyle geziyorum,,Benim valfte bir arıza yoktu sırf sonucu merak ettiğim için fişini çektim sonuç harika..O alt devirleri çok kötü araç gitti normal bir şekilde devirlenen bir araç geldi,,Diyemem ki 5-10 hp arttı ama araç bariz bir şekilde rahatladı..bu parçayı koyana ben diyeyim,,Araştırdığım kadarıya Egr zaten orta devirlerde devreye giriyor,Opellerinde hep bu yönünden şikayet edilmezmi alt devirlerde hantal diye,,Belkide sırf EGR yüzünde böyle,,Vermişler motoro egzoz gazını tabi gitmez.Yanlız servizlerin durumu çok ilginç bence çoğu bu parçanın tam olarak ne işe yaradığını bildiklerini bile zannetmiyorum neyse o da ayrı bir mevzu,,Şimdi tek sorunum fişi çektiğim için arıza lambası yanıyor bu da pek hoşuma gitmiyor..Ankarada kör conta takabilecek bir servis bilen varsa lütfen bizimle paylaşsın,,

Son düzenleme:
Bu tablo bu işi çözer

http://www.delphi-dpss.pl/catalogues/newsletter_3_4.pdf

bu linki lütfen inceleyin,işin tüm incelikleri burada verilmiş hemde bizzat üretici tarafından,,Bu tabloya göre x motorlarda sirkilasyonda farklı,,bu yüzden egzoz manifoldundan gelen deliği bile tıkamak bu iş için yeterli,,Detayını öğrenmek isteyene anlatırım,,Ben tüm olayı çözdüm çözmeyede şu valfi söküp buna bu işlemi uygulayacak bir yer bulamadım gitti,,,Yok mu Ankarada usta gibi bir usta :)

Geri