EGR iptal edildi, arıza ışığı yanıyor.

hortumu tıkamak olmaz :D arıza lambasının devamlı yanması bi sorun teskil etmez. sadece bi sorun olursa sen sorun olduğunun farkına varmazsın.

Arıza ışığının sürekli yanması sanırım gerçek bir arıza durumunu anlayamamanıza neden olur.

...

Ayrıca egr iptal etmek için(egr arıza yapmadı ise ve valf kapalı durumda ise) jonta vs. kullanılmadan, egrnin soketi çıkarılsa daha mantıklı olmaz mı? Onun yerine de egr valfinin çektiği akıma dayanabilecek, ısınma problemi oluşturmayacak, aynı direnç değerine sahip gücü yüksek bir direnç veya(paralel bağla bir direnç yongası) bağlansa(sorun çıkartmayacak bir yere yerleştirilse) hem arıza ışığı yanmaz hem de biryerleri açıp, söküp, kör jonta vs. takma derdi olmaz.

Bu gün yine servise gittim burdan okuduklarımıda ustalarla paylaştım.

EGR valfine taktığımız contayı çıkarıp, yukarıda bir yere taktık (metal bir hortuma) fakat arıza ışığının önüne geçemedik.
aracı bilgisayara bağlayıp baktığında sensörlerden birinin ölçüm yapamadığını farketti ve arızayı bundan dolayı veriyor dedi. neden ölçüm yapamıyor tam olarak anlayamadı. yarın tekrar gidicem bakıcaz.

sanırım yazılımlada iptal etmek gerekiyor... gelişmeleri aktarıcam.

Hem bu forumdan hemde diğer forumlardan yaptığım araştırmalar sonucu iptal etmeye karar verdim.

konuştuğum ustaların çoğu iptal edilmesinin daha iyi olacağını söylediler.

Daha önce klima açıkken ya da motoru yeni çalıştırmışsam vites değiştirmek için debriyaja bastığımda (boşa alırken) araba stop ediyordu buda egr'den kaynaklanıyormuş. benzer problemlerde yaşamamak için iptal ettim.
aynen bu sekilde belirti veriyor ve iptal edilmesi olayı kokunden cozuyor ancak arıza ısıgının onune cdtı larda gecilemiyor servis mastertech i arkadaslıgımın oldugu birisi ve o da iptal etti ancak ışıgı bir turlu sonduremediği için tekrar aktifleştirip ara ara temizlediğini belirtti.temizlemeyi biliyorsanız bel ki cozum bu da olabilir.

2006 model bir araçta EGR'nin neden iptal edildiğini merak ettim.
Savaş bey, forumda takip ettiğim kadarıyla tüm fikir ve görüşleriniz bana çok mantıklı geliyor. Ayrıca opel hakkında çok tecrübeli biri olduğunuz inancı doğdu bende. Bu egr konusunda bişeyler öğrenmek istiyorum sizden mümkünse tabi? Benim araç vectra b 97 gls. Aracımda herhangi bir arıza orun şu an bulunmamakla birlikte, egr konusunda tereddüte düşüyorum. Egr nin iptali durumunda artılar ve eksiler neler olur, sizden rica etsem aydınlatabilirmisiniz?

Yaw 2006 model arabanın EGR valfini neden söktün ki? Hem yakıt artar hem arıza lambası yanar hemde çevreyi daha çok kirletirsin.

Yaw 2006 model arabanın EGR valfini neden söktün ki? Hem yakıt artar hem arıza lambası yanar hemde çevreyi daha çok kirletirsin.

EGR'nin bağlantısını söküp gösterdi usta bana inanırmısın simsiyah katran. Bunun motora vereceği zararı düşünsene.

artı performansta biraz artış oldu özellikle yüksek viteslerde araba daha rahat hızlanıyor ve EGR devreye girdikten sonra motordan daha tiz bir ses geliyordu şimdi tok bir ses geliyor ve arabyı kullanmak daha zevkli. Bide şu arıza ışığı olmasa....

yakıta dikkat etmedim arttımı azaldımı şimdilik birşey diyemiycem.

Savaş bey, forumda takip ettiğim kadarıyla tüm fikir ve görüşleriniz bana çok mantıklı geliyor. Ayrıca opel hakkında çok tecrübeli biri olduğunuz inancı doğdu bende. Bu egr konusunda bişeyler öğrenmek istiyorum sizden mümkünse tabi? Benim araç vectra b 97 gls. Aracımda herhangi bir arıza orun şu an bulunmamakla birlikte, egr konusunda tereddüte düşüyorum. Egr nin iptali durumunda artılar ve eksiler neler olur, sizden rica etsem aydınlatabilirmisiniz?

Opel'in Ecotec motorlarının işletim sisteminde yer alan EGR valfi (supapı) öncelikle emisyon kuralları gereği azot oksit oranını düşürmeye yönelik bir uygulamadır. Bilindiği üzere egzoz gazlarının doğaya en fazla zararı verenlerinden biri bu gazdır. Bu araçlara uygulanan EGR valf ünitesi ise gerçekten oldukça sorunlu ve çok pahalı bir ünite. Bu ünite kalitesiz olan yakıtların neden olduğu kurumlanma ve yüksek hararet neticesinde arızalanıyor ve bazen temizlenerek bir süre daha hizmet edebilecek konuma geliyor; ancak, kesin arıza tespitlerinde mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok. Aracınızın arızasının tespit edilmesi amacıyla teste tabi tutulup, işletim sisteminden arıza kaydı alınma zorunluluğu var. ALINTIDIR

EGR'nin bağlantısını söküp gösterdi usta bana inanırmısın simsiyah katran. Bunun motora vereceği zararı düşünsene.

artı performansta biraz artış oldu özellikle yüksek viteslerde araba daha rahat hızlanıyor ve EGR devreye girdikten sonra motordan daha tiz bir ses geliyordu şimdi tok bir ses geliyor ve arabyı kullanmak daha zevkli. Bide şu arıza ışığı olmasa....

yakıta dikkat etmedim arttımı azaldımı şimdilik birşey diyemiycem.

Servise git Egr ye ait yazılım beyinde yüklüdür o yazılımı iptal ettir sildir. Arıza kodunuda sildir. Arıza lamban birdah yanmaz. Servis olmaz öyle şey diye yapmak istemiyebilir. Bu işi yapanlar var araştır ve sildir bidaha yanmaz. :)

Geri