2003 model astra njoyum vardı. 2 kez egr valfi değiştirmiştim garanti kapsamından. sonrada sattım. 1-2 ay sonra alan arkadaş beni aradı. egr arızalanmış. benden bilgi aldı. yani 2,5 yıl içinde 3 kez egr değişmiş oldu. o zamanlar astra g lerde de egr iptali olduğunu ve iptal ettirmesini söyledim ona. sonra bi daha beni aramadı. sanırım iptal ettirdi. bana o zamanlar servistekiler " uzun yola gidip gitmediğimi ve ara sıra 130-140 yapmam gerektiğini söylediler. şu anda 2006 model 1.3 cdti kullanıyorum. yakıtı hep totalden euro dizel olarak alıyorum. 1 sene önce aracımla otoparktan inerken vitesi 1 den boşa atıp frene dokunduğum anda aracım stop etti. önce önemsemedim. kendimi suçladım.sonra 1-2 gün sonra yine aynı sebepten aynı problemi yaptı. aklıma eski astram ve servisin "hız yapmam gerektiği" konusundaki lafları geldi. bende hızı nerede yapacağım ki şehir içinde deyip düz bir mantık yürütüp giderken boşa attım ve 5000-5550 e kadar belkide devir kesiciye kadar gaza yüklendim. 1-2 kere aynı şey yaptım. birdaha aracım stop etmedi. halada problem yaşamadığım halde 3-5 bin km de bir yaparım bu hareketi. faydası olduğuna inanıyorum. tecrübe olarak aktarayım dedim.