EGR iptali ---- ADANA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan addicted
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

addicted

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:sorry:Arkadaşlar, öncelikle bu konuda çok fazla başlık açılmış (2 3 gündür okumaktan gözlerim bozulacak valla) bir tane de ben açıyorum kusura bakmayın, bilgisi olan arkadaşım cevaplayabilirse çok sevinirim.

Yaklaşık 1 hafta önce 2006 model Astra Classic 1.6 Twinport HB aldım, bildiğim kadarıyla araç Z16XEP motora sahip, araçta Atiker marka LPG mevcut, 2 gün önce egzoz emisyon arıza lambasının yanmasıyla "EGR" denen ömür törpüsüyle tanışma fırsatım oldu (tanıştığıma da hiç memnun olmadım bu arada) servise değil sanayiye gittim usta bir cihaz bağladı ve bir arıza yok ben uyarı ışığınıda sildim dedi gerçekten ışık söndü iki gündürde yanmıyor araçta çekiş gücü olarak herhangi bir düşüş yok, yandığındada yoktu okuduğum konulardada araçların seyir halindeyken stop ettiği yazıyordu benimde korkum o zaten bozulmasından çok yolda yüksek süretle giderken aracın stop etmesinden korkuyorum, okuduklarımdan egr nin iptal edilebildiğini okudum ve egr yi iptal ettirmeye karar verdim öncelikle şunu merak ediyorum;

1-benim arabamda egr var mı? (Z16XEP motorlarda egr yok yazmış birisi)

2-iptal işini nerde yaptırmak lazım? (serviste mi, sanayide mi)

3-iptal ettirirken sadece mekanik olarak mı iptal ediyorlar yoksa yazılım olarak da iptal ediliyor mu?

4-iptal ettirmenin performansa etkisi nedir? (yakıtın düştüğü performansın arttığını bile yazan var)

5-Adanada güvenerek kime arabamızı teslim edebiliriz? (sadece egr için değil her türlü bakım ve onarım işleri için)

Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilirse çok sevinirim. İlk kez Opel araç sahibi oldum, bu sorundan daha önce haberimde yoktu, bu egr olayını duyunca iyi mi ettim kötü ettim şimdi bilemedim :)

Son düzenleme:
sizin motorda egr var bunun iptali için yazılım atılması gerekiyor tech2 cihazı ile fakat bazende olmuyor bunu mekanik olarakda yapabilirisniz egr giriş borusuna ince saç kesip kapatabilirisniz fakat öncelikle egr yi söküp temizlemek ve arıza kodunu silmek gerekir

ayrıca usta makinayı takıp sorun yok demiş ama arıza kodunu silmiş sorun varki ışık yanıyor olmasa ışık yanmaz biraz sallamış

sizin motorda egr var bunun iptali için yazılım atılması gerekiyor tech2 cihazı ile fakat bazende olmuyor bunu mekanik olarakda yapabilirisniz egr giriş borusuna ince saç kesip kapatabilirisniz fakat öncelikle egr yi söküp temizlemek ve arıza kodunu silmek gerekir

ayrıca usta makinayı takıp sorun yok demiş ama arıza kodunu silmiş sorun varki ışık yanıyor olmasa ışık yanmaz biraz sallamış

öcelikle cevap için teşekkür ederim, sadece mekanik olarak yapmak yeterli oluyor mu yani? diyelim sac kestirip koydursak tech2 ye gerek kalmıyor mu?
ustanın sallamış olduğu fikrinize de katılıyorum zaten banada pek bi usta gibi gelmemişti :)

z16xep motorlarda egr var. egr ile motor bloğu arasına saç kesip egsoz ve emme deliklerini kapatabilirsin egr soketide takılı kalsınki arıza lamban yanmasın..yani araç beyni egr çalışıyor zannedecek
bazı forumlarda sadece emmeyi kapatın diyorlar

4 tane vida tutuyor kendin bile yapabilirsin

iptalden sonra yakıtın 100 kmde 0.5 lt gibi düşer ve alt devirlerin bir miktar daha canlı olur. kolay gelsin

Son düzenleme:

tansu ustam... 1.3 cdti motorlarda dediğin mekanik iptali yapabiliyor musunuz?..

Ustam benim araç astra g hb 2004 enjoy motor nosu z16xe20 diye devam ediyor.Acaba benim araçta da egr var mıdır?

G
ü
n
c
e
l

5. soruya cevap yok mu??

Geri