EGR iptali ---- ADANA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan addicted
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tansu usta,1.3 motorlarda sadece beyinden kapatılması yeterli olmuyor mu?..böyle bir durumda egr yine de problem çıkarır mı?

z16xep motorlarda egr var. egr ile motor bloğu arasına saç kesip egsoz ve emme deliklerini kapatabilirsin egr soketide takılı kalsınki arıza lamban yanmasın..yani araç beyni egr çalışıyor zannedecek
bazı forumlarda sadece emmeyi kapatın diyorlar

4 tane vida tutuyor kendin bile yapabilirsin

iptalden sonra yakıtın 100 kmde 0.5 lt gibi düşer ve alt devirlerin bir miktar daha canlı olur. kolay gelsin

bu mesajı ben mi yazmışım ya allah allah nede egrden anlarım :S:S

ustam benim araç opel corsa 1.7 dti aynı sorun ben de de var o ışık yanıo egr yi temizletmem sorunu geçici olarak mı çözer?

güncel

güncel

lamba bugün tekrar yandı bu sefer öncekinden farklı olarak gaza yüklenince yanıp sönmeye başladı başka bir ustaya gittim o da aynı şekilde bi alet bağladı ve arıza kaydı yok dedi bende arıza yoksa bu ışık niye yanıyor dedim lpg dendir dedi lpg ayarlarına baktır dedi bende lpg ayarına baktırmak için gittim fakat bu da ışığı söndürmüş lpg cide ışık yanınca gel öyle makineden bakarız dedi
bu arıza lambası egr den mi yoksa tüpteki ayarsızlıktan mı yanıyor? (adam gibi bir usta bulamadım gitti yaav)

g
ü
n
c
e
l

Geri