Egr iptalinden sonra yakıt artışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savarona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savarona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.pataraportal.com
Merhaba arkadaşlar ben bir süre önce EGR valfine kör conta koydum aracın çekişinde vs bir değişiklik olmadı araba aynı araba fakat yakıt sarfiyatı arttı gib EGR den önce ölçümlerimde fark var mesela önce 10 ytl ile 50 km yapıyordum şimdi 10 ytl ile 20 km yapıyorum taş çatlasın 25 sizce normalmi yoksa başka bir sorunmu var benzin fiyatını göz önüne aldım yoksa başka bir sorunmu var şuanda 50 ytl 160 km yapıyorum bu degerler şehir içi bence çok fazla öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

egr iptal olmadan önce arac 200 ykr yakıyodu iptal olunca 400 ykr mi yaktı yarı yarıya bi değer var ya bende iptal ettirdim hem arac rahatladı yakıt sarfiyatıda aynı kaldı. arac 6.5 yakarken 12 litreye fırlamış egr bu kadar sarfiyat yaptıramaz.

Yarı yarıya degil fakat hissedilir ölçüde fark vark var şimdi tekrar devreye sokup birde o şekil kulanucam bakalım sonuç ne olacak bence egr konmuşsa mutlaka bir sebebi vardır eger devreye sokunca yakıtım düşerse o zaman egr bana göre faydalıdır ama yakıt aynı kalırsa demekki başka bir sorun vardır gibime geliyor yinede sizlerin tavsiyeleride fikirleride çok önemli

Yarı yarıya degil fakat hissedilir ölçüde fark vark var

10 ytl ile 50 km yapıyordum şimdi 10 ytl ile 20 km yapıyorum taş çatlasın 25

Yarı yarıya değil diyorsun ama yukarıda tam tersini yazmışsın...
10ytl'ye >>>> 50 km
10ytl'ye >>>> 20-25 km

yarı yarıya fark etmiş... yanlışlık olmasın...

Egr'nin yakıtı düşürdüğünü duydum, artırdığınıda duydum ama bu farkların %2-3 gibi olduğunda ya da fark edilmediğinden bahsediyorlardı...

Bence senin problemin başka bişey...

yanlız bir yeri atlıyorsunuz yakıt fiyatı ilk degerde yakıt 3100 ytl idi şimdi 3460 bu yüzden de fark var yazdığım ölçümlerdeki çelişki bundan kaynaklı ama şuanki yakıt ile söyleyeyim egrden sonra 50000/160=312 ytl yakıyor önce egrli hali ile 50000/180=277 ytl yakıyordu bu şekilde kafanız karışmamış olur ilk yazdığımda çelişki düzelmiştir sanırım

Geri