Egzoz için çözüm önerileri...

ASTRAloji

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

Uzun zaman önce taktırdığım vanalı egzozun sesi artık kulağımı çok cırmalıyor.Biraz daha tok ve az ses almak istiyorum. Zaten görüntüsü pekte iç açıcı deil :(orta egzozdan sonra taktırayım dedim ama tam deponun altında denk geliyormuş.Kısa bir orta egzoz almamı önerdi egzozcu.Sonra orta ile son susturucu arasına taktırmamı önerdi.Başka bir çözüm olamaz mı ?

884476_10151828746163849_1522803187_o.jpg

iyide kardeş o arabada vana açıkkan egzoz yokki...
haliyle kulak cırar :D alt devirdede üst devirdede bağırır...en kötü haliyle bir tane elyaflı kısa tüp geniş kafa birşey güzel olur ona...hem yırtmaz öyle :) arabanın sesini duyarsın ...

dedğin türdeki şey yine vanalı egzoz mu caner ? yani manifolttan hemen sonra mı taktırıcaz tam anlamadım.yoksa son susturucudan mı bahsediyorsun?

açayım ciğerim :)

bak aklıma başka birşey geldi...güzel bir boru ile vana nın serbest olan ucundan arabanın egsozunun olduğu değil de diğer tarafa bir performan susturucu yaparsın,iki tarafada aynı uçla tamamlarsın al sana dual çıkış...
hem ikiside aktif olur...
bu türlü arabada egsozsuz kalıyor..seste memnun etmez seni..

OOoo süper fikir.Fakat 2. boru için yolu nasıl ayarlıycam ? sonuçta aracın altından dier tarafa geçmesi ve güzel görüntü olması için yol lazım.onu bilemedim

Hatta 2 yana aynı son susturucu.Birisi stabil orta+son susturucu yani sessiz mode.2. si sadece manifolt çıkışından son susturucuya.Yani daha az ve boğuk ses.2 tarafa görüntü itibari ile aynı susturucuyu almak lazım.Ama dediğim gibi vanalıdan çıkan boşluğa bi boru kaynattırsam onu nerden dolandırcam.orta susturucu için yapılan yuva çok küçük. anca 30 sayfalık defter sığar :D

arabanın altının yapısını bilmiyorum ama tabikide iki tarafa aynı susturucu güzel olur.
ben egsoz kafası dedim sen tüp dedin..
ben yerinde olsam hiç vana takmaz direk boru döşerdim,güzel de bir susturucu koyardım alt devirde hafiif bi homurdaması olur üstlere tırmandıkça tok ve güzel bir ses alırdım..tek te biraz daha performans çift de ses e yönelik olur...
escape%20trase%20ro%20gtc%20rieger.jpg

arabanın altının yapısını bilmiyorum ama tabikide iki tarafa aynı susturucu güzel olur.
ben egsoz kafası dedim sen tüp dedin..
ben yerinde olsam hiç vana takmaz direk boru döşerdim,güzel de bir susturucu koyardım alt devirde hafiif bi homurdaması olur üstlere tırmandıkça tok ve güzel bir ses alırdım..tek te biraz daha performans çift de ses e yönelik olur...
escape%20trase%20ro%20gtc%20rieger.jpg
Canercim sorun şu,
Babam da kullandığı için vanalı taktırmak zorunda kaldım.Senin söylediğin projede büyük ihtimal babamın kafası şişer.Ama dediğim olayı bir soruşturayım ben.Vanalı aynı şekilde kalsın.Eğer yapılabiliyor ise vanalının ucuna bir boru kaynatılıp arka kısım a gönderilir.2 adet aynı son susturucu alınır.Kapalı iken orjinal yol (orta+son) açık iken sadece son susturucudan ses alınır.

anlamadım ki ????
neden iki tane aynı susturucu,veya açık susturucuyu 2 tane olacaksa vananın ne anlamı var ??
bir taraf arabanın orjinal i kalsın diğer taraf ta perf.olanı tak 2 side aynı egsoz kafası kullan diye dedim ...orta susturucu dahil olsa bile hırlar senin dediğin şekilde...:)

Ben istediğimi anlatamadım ya :(

Geri