Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ewet arkadaşlar Ben 18 girmek üzereyim ehliyetim yok ama arabam war kacak kacak sürüyorum bakalım ne zaman yakalancaz merak ettim we sormak şimdi kısmet oldu ehliyet almadan önce genellikle herkes araba sürüyordur.Hiç Polise yakalandınız mıı??
ben 14 yasımdan berı trafıkteyım.4 sene ehlıyetsız kullandım.ama genellıkle yanımda babam olurdu ve hıc yakalanmadım polise.ehliyetsizken polise yakalansan ne olur ki acaba?
Öncelikle şunu blirtmek istiyorum ehliyetsiz yola çıkma biraz daha dayan yaşında gelmiş zaten..Allah göstermesin ama herhangi bir kazada çok yıpranırsın çok gelirler üstüne... Ben 16-17 yaşında yeni aldığım teypime bakarken bir taksiye arkadan çarptım..hayatımda o kadar korktuğumu hatırlamıyorum..Allahtan çarptığım taksici çok babacan bir adamdı..Allah ondan razı olsun..hep düşünürüm ters bir adama çarpsaydım ne olurdu bilmiyorum
16 yaşında 2 kez uzun yola gittim ehliyetsiz...marifet değil gerçe...yapılmaması gereken birşey...mecburiyetten yaptık...hiç yakalanmadım...ama yakalansaydım dünya kadar ceza yerdik
bende bilmiyorum iştee yüklü bi cezası kesin vardır arabayı parka çekerler benim tek korkum çevirmeye falan yakalanmak yoksa diğer türlü kaza yapmadığın sürece bi şey olmaz...
16 yaşında 2 kez uzun yola gittim ehliyetsiz...marifet değil gerçe...yapılmaması gereken birşey...mecburiyetten yaptık...hiç yakalanmadım...ama yakalansaydım dünya kadar ceza yerdik
Öncelikle şunu blirtmek istiyorum ehliyetsiz yola çıkma biraz daha dayan yaşında gelmiş zaten..Allah göstermesin ama herhangi bir kazada çok yıpranırsın çok gelirler üstüne... Ben 16-17 yaşında yeni aldığım teypime bakarken bir taksiye arkadan çarptım..hayatımda o kadar korktuğumu hatırlamıyorum..Allahtan çarptığım taksici çok babacan bir adamdı..Allah ondan razı olsun..hep düşünürüm ters bir adama çarpsaydım ne olurdu bilmiyorum
aslında ehliyetsiz hiç polise yakalanmadım ancak ehliyetimi aldığım ilk zaman trafikten eve giderken çevirmeye girdim ve polis amcadan iyi bir fırca yedim. ""NEYMİŞŞŞ: çevirme varsa yavaşlanırmıs ve sağdan gidilirmiş" ben öyle yapmadım. neden polislerden nefret ederimde ondannnnnn!
ben bi kere yakalanmıştım;14 yaşından beri araba kullanırdım ama hiç yakalanmadım;yaşım gelir gelmez kursa yazıldım ;sınava girdim trafikten 68 le kaldım;2 ay sonra tekrar sınava girdim ve sınavdan 2 gün sonra bizim eve 500 m kala yakalandım;yanımda annem vardı;ve yakalandığım yer bağlanan arabaların çekildiği otoparkın önüydü;arabanın muayenesi de yoktu;babamda bi toplantıdaydı ve telefonu kapalıydı;polis ooohh muayene yok,ehliyet yok başkaaa.... deyip bağladım arabayı çek otoparka dedi; okadar yapma etme dedik olmadı;adam direk bağladı arabayı;ama muayenesi yok yazacağına sigortası yok yazmış;babam olayı duyunca şok oldu;ben de ehliyet alana kadar arbaya yaklaşmadım bile (buna herkes çok şaşırdı);polis mahkemeye çıkacağımı söyledi;ertesi gün adliyeye gittim;ilk olduğu için 305.300.000 tl ceza kestiler ve serbest bıraktılar;bu arada aracın dosyasınada 131.900.000 tl ceza kesmişler ama onu çok sonradan öğrendik;araba iki gün otoparkta yattı; bide park parası verdik;yani anlayacağınız çok masraflı bir macera ve tekrarında iş hapis cezasına kadar gidiyor;o durumda bir kazaya karışmak ise çok büyük problem yaratır;şahsen ben ehliyetliyken bir bisikletliye çarpmıştım ehliyetli olmama ve karşı tarafın 6/8 suçlu olmasına rağmen baya bir uğraşmıştım hatta piskolojim bozulmuştu;bence ehliyetsiz direksiyona otururken iki kere düşünmek lazım....
Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında ürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
(Yeniden Düzenleme: 21/5/1997 - 4262/4 md.)
Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk t"espitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 7 200 000 lira hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir."""
Kanun böyle buyuruyor..Ayrıca 108 YTL sana 650küsur YTL de araç sahibine ceza veriliyor. Ben sadece bir kere jandarmaya yakalandım. 23-24 yaşlarımda idim, zaten ehliyetide 25imde aldım; yanımda ki arkadaşın ehliyetini verdim, görevli uzmanda tanıdıkdı zaten ses etmedi.. Ama sen bu kadar şanslı olamayabilirsin..