Ehliyetsiz Hiç Polise Yakalandınız Mı??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"""Madde 36 –
Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında ürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
(Yeniden Düzenleme: 21/5/1997 - 4262/4 md.)

Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk t"espitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 7 200 000 lira hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir."""

Kanun böyle buyuruyor..Ayrıca 108 YTL sana 650küsur YTL de araç sahibine ceza veriliyor. Ben sadece bir kere jandarmaya yakalandım. 23-24 yaşlarımda idim, zaten ehliyetide 25imde aldım; yanımda ki arkadaşın ehliyetini verdim, görevli uzmanda tanıdıkdı zaten ses etmedi.. Ama sen bu kadar şanslı olamayabilirsin..

hkikaten cok sanlıymıssın bi şey sorcam 7 200 000 lira yani eski parayla 7milyar 200 milyon diimii bu yanlıs okumuşumdur inşallah:confused::confused::confused:

yakalandım ama bişey olmadı.ruhsat sahibini yani babamı çağırıp gönderdiler.ama ehliyetsiz araç kullanmak çok sakıncalı.lütfen sabredelim ehliyetsiz arkadaşlar.!!!!!!!!!

4. sınıfta araba kullanmaya başladım ve 13-14 yaşımda trafiğe çıkmaya başladım, ilk çıktığımda babam beni karşıya geçirmişti, arabayı ben kullanmıştır, şuanda 21 yaşındayım ve hala ehliyetim yok, sınavada hiç girmedim tamamen sorumsuzluk başka bişi diil, şuanda hazırlanıorum bu sınava giricem ve martta ehliyet sahibi olucam... Bugüne Kadar 3 defa yakalandım, 2 sinde tekdim 1 inde kız arkım wardı yanımda....
ilk yakalandığımda polis abilere bi çorba ısmarladık, diğer ikisinde affettirler saolsunlar
AMA ŞUNU BELİRTİM YENİ KURALLARA GÖRE EHLİYETSİZ YAKALANDIĞINDA DİREK ARABAYI BAĞLIOLAR SENİDE HAPSE ATIOLAR 40 GÜNE KADAR, ESKİDEN BÖLE DİİLDİ İLK YAKALANDIĞINDA 480 YTL CEZASI VARDI, İKİCİSİNDE ARABAYI BAĞLIYIP HAPSE ATIOLARDI, VE ŞUNU SÖLİM KARDEŞİM ALLAH KORUSUN, EMİNİMKİ İİ Bİ SÜRÜCÜSÜNDÜR, AMA SANA GELİP BİRİ ÇARPABİLİR, YARALANMALI Bİ KAZAYA KARIŞABİLİRSİN, MALÜLEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN(ÖLE BİŞEY İŞTE) İÇERİ ATIOLAR 3 YILA KADAR... AMAN ALLAH KORUSUN GÖZÜNÜ SEVİM YAPMA!!!

ortaokuldan beri araba kullanıyorum.hiç yakalanmadım.
benden tavsiye sakın ehliyetsiz araç kullanmayın şimdiki aklım olsaydı bende kullanmazdım.

Walla abi geçen sene işte ehliyet yokken nolcak şurdan şuraya gidecem die babamın kanına girdiydim tabi bu arada arasıra kullanıyordum neyse sen serserinin biri ara sokaktan pati çekerek önüme fırlayınca inanın yapacak hiçbişey kalmıyo allahtan sakin adamımda direksiyonu karşı şeride kırıp kuratardıydım allahtan karşıdan gelen yoktu eğer öle olsaydı hapı yutmuştum eğer karşıdakiyle kafa kafaya girdiydim veya artsin sol tarafını düzliyecektim:(
Ama benden sana kardeş tavsiyesi SEN NE KADAR USTA ŞÖFÖR OLURSAN OL KARŞIDAKİ USTA DİİLSE YAPABİLECEĞİN HİÇBİŞEY OLMUYO
neyse sonramı noldu tabiki gitceğim yere gittim geldimve bi dahada ehliyeti alasaya kadar araca binmedim ve bundan tabiki babamın haberi yok onun heleki ısrar etmesine rağmen yinede almadım çünkü gerçekten çok kötü bi olay :(
sana tavsiyem sabret tamam demesi kolay ama bizde o yoldan geçtik yaptığın çok tehlikeli çünkü o olayaı ben yaşadım ehliyeti aldınmı doya doya bin :D

Hayatta polistende kacarsin,askerdende kacarsin,herseyden kacarsin, yakalanmazsin. Ama kendinden kacamazsin !!!!!! Allah gecinden versin, bir kaza yapip, kucuk bir cocugun olumune sebep olsan, omur boyu kendini niye ehliyetsiz direksiyona oturdum diye her gece suclayacagini hic dusundunmu?????

1 kere :D ama yırttık ama gerçekten akıl işi değil....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri