- Konuyu Başlatan
"""Madde 36 –
Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında ürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.(Yeniden Düzenleme: 21/5/1997 - 4262/4 md.)
Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk t"espitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 7 200 000 lira hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir."""
Kanun böyle buyuruyor..Ayrıca 108 YTL sana 650küsur YTL de araç sahibine ceza veriliyor. Ben sadece bir kere jandarmaya yakalandım. 23-24 yaşlarımda idim, zaten ehliyetide 25imde aldım; yanımda ki arkadaşın ehliyetini verdim, görevli uzmanda tanıdıkdı zaten ses etmedi.. Ama sen bu kadar şanslı olamayabilirsin..
hkikaten cok sanlıymıssın bi şey sorcam 7 200 000 lira yani eski parayla 7milyar 200 milyon diimii bu yanlıs okumuşumdur inşallah