Geçmiş olsun. Elektronik sistem hocam, Kesinlikle ama kesinlikle ona güvenip aracın önüne geçmeyin. Ne olursa olsun ne kadar güvenli olursa olsun güvenmemek lazım.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Çok teşekkür ederim. Peki yolda giderken örneğin 120 yle gidiyoruz elimiz değdi bişe oldu devreye girer mi? Ayak gazdayken girmez tahminimce ama araba yürür haldeyken gaza basmazken devreye giriyor mudur?
Doğruluğunu tam bilmiyorum başka bir astra sürücüsü arkadaş söyledi. Denemek isteyen olursa denesin ama dikkat etsin trafikte yapmasın Düğmeyi yukarı çekip o şekilde devamlı tutulduğunda eski düzen el freni devreye alınmış gibi tepki veriyormuş.Sistem şu şekilde çalışıyor felaket senaryosunu konuşursak diyelim ki yolda giderken şöför herhangi bir sebeple aracın hakimiyetini yitirdi yolcu bölümünde bulunan kişinin aracı durdurması gerekiyor. Bu durumda çek bırak dediğimiz mantıkla düğmeyi çekerek fren yapabilir. 4-5-6 defa çekmeyle aracı tamamen durduracaktır ancak hatayla çekildiğinde pat diye kilitlemez fren gibi bas bırak mantığıyla çalışır.
tam anlamadım basılı tutunca mı yoksa yukarı çekince mi oluyor? Normal durumda basınca el freni devreden çıkıyor. Yukarı çekince devreye giriyor.Basılı tutarsanız kilitleyecektir dikkat etmek lazım
Yukarı çekince tutuyor arkadaş anlaşılır diye basılı tutunca yazmış bende aynı şekilde yazdım.tam anlamadım basılı tutunca mı yoksa yukarı çekince mi oluyor? Normal durumda basınca el freni devreden çıkıyor. Yukarı çekince devreye giriyor.