emme manifoltu garantiden degişenler listesi

Ynt: Ynt: Ynt: emme manifoltu garantiden degişenler listesi

Jlozde link' Alıntı:
Umarım ciddi bişey değildir ;) Lokum alacaksanız İmren çifte kavrulmuş veya safranlı :D
Insallah abi. Lokum kacmaz abi. Safranli lokum alcam 1 kilo:) bulusmaya kadar kalirsa getircem :D

Ynt: emme manifoltu garantiden degişenler listesi

Arkadaşlar benimde motor ışığı yandı. Araç ciddi derecede çekişten düştü. garanti süresi bitti(1 yılı geçti) araba daha 14.000 km'de. iki araç var diğeri dizel olduğundan astrayı nadiren kullanıyoruz. Daha öncede diskleri yamulmuştu 600 lira cepten ödedim. Opelin saçma sapan kronik sorunlarından bıktım usandım. Kronik sorun olduğu için Ücretsiz değişmesi yönünde servislere bülten gönderildiğini öğrendim bu bilgi doğru mu?

Arkadaşlar aranızda yeni olduğumdan okuyarak hayli zaman geçiriyorum forumda ve daha önce Opel kullanmadığımdan araca ve kronik sayılabilecek arızalarına da aşina değilim fakat 2. el 1.4 T Astra'lardan aldım geçtiğimiz hafta, servislerde yaptırdığımız kontrollerde bilgisayara da bağlanmasına rağmen herhangi bir sorun yoktu gel gelelim aracın 2 gündür bu turuncu arıza ışığı yanıyordu bugün bir ara söndü ve akşam saatlerinde tekrar yandı. Bu sorun illa ki manifolt sorunu mudur ve aracın garantisi de olmadığından bunun değişimi gerekirse bu ne kadar tutar? Araç hareket etmiyorken sessiz ortamda motor sesini dinlediğimde belli aralıklarla bir ses geliyor motordan, şu an sesi tarif edemeyeceğim fakat şöyle söyleyeyim düz bir motor sesinden ziyade devirli bir ses gibi diyeyim. Bu manifolt sorunu böylesi bir durum yaratır mı aydınlatırsanız sevinirim.

Forumda yeni olduğumdan hatalı yerlerde sorunlarımı belirtirsem doğru yerlere yönlendirmekten lütfen çekinmeyin, şu aralar araçta bir sıkıntı çıkacak diye ödüm kopuyor o yüzden ilgili gördüğüm başlıklara yazıyorum  :)

engin9103 link' Alıntı:
Arkadaşlar aranızda yeni olduğumdan okuyarak hayli zaman geçiriyorum forumda ve daha önce Opel kullanmadığımdan araca ve kronik sayılabilecek arızalarına da aşina değilim fakat 2. el 1.4 T Astra'lardan aldım geçtiğimiz hafta, servislerde yaptırdığımız kontrollerde bilgisayara da bağlanmasına rağmen herhangi bir sorun yoktu gel gelelim aracın 2 gündür bu turuncu arıza ışığı yanıyordu bugün bir ara söndü ve akşam saatlerinde tekrar yandı. Bu sorun illa ki manifolt sorunu mudur ve aracın garantisi de olmadığından bunun değişimi gerekirse bu ne kadar tutar? Araç hareket etmiyorken sessiz ortamda motor sesini dinlediğimde belli aralıklarla bir ses geliyor motordan, şu an sesi tarif edemeyeceğim fakat şöyle söyleyeyim düz bir motor sesinden ziyade devirli bir ses gibi diyeyim. Bu manifolt sorunu böylesi bir durum yaratır mı aydınlatırsanız sevinirim.

Forumda yeni olduğumdan hatalı yerlerde sorunlarımı belirtirsem doğru yerlere yönlendirmekten lütfen çekinmeyin, şu aralar araçta bir sıkıntı çıkacak diye ödüm kopuyor o yüzden ilgili gördüğüm başlıklara yazıyorum  :)
Manifolt sorunuysa odakta 100-150tlye.
Manifolt ve bogaz kelebegi temizleniyor buyuk ihtimalle sorun duzeliyor.
Fazla dert etmeyin

B֜LENT link' Alıntı:
Manifolt sorunuysa odakta 100-150tlye.
Manifolt ve bogaz kelebegi temizleniyor buyuk ihtimalle sorun duzeliyor.
Fazla dert etmeyin

Forumda araştırdım hata kodu çıkarsa diye gaz+frene aynı anda bastım söylenilen şekilde fakat bir sonuç alamadım herhangi bir kod belirmedi, ama ikaz lambası da yanmaya devam etti. Büyük bir sorun çıkmasın da ufak sorunlara değer astra  :)

gaz+fren yaparak hata okuma benim araçta da çalışmamıştı ama arkadaşın H kasa astrada hata kodlarını listelemişti. J kasada çalışmıyor olabilir?

1.4 turbo aracım ilk olarak 17000 km de garantiden emme manifoldu değişmişti. 40000 km de tekrar uyarı ışığıyla beraber serviste aldım soluğu, bu seferde kelebeği temizliyerek sorunu çözeceklerini söyledi servis yetkilisi ama nedense sorunun kısa sürede tekrarlıyacağını düşünüyorum. Aracımın durumuna bakarak ortalama 20000 km de emme manifoldu sorunu tekrarlıyor.

Bahsi gecen sorun nasil fark ediliyor ve dizeller icin gecerĺimi

Aracımı bugün aldım. Faturada gaz kelebeği sökülüp, temizliği yazıyordu. 96 tl fatura tutarı, sorun giderilmiş gibi ama yinede beklemek gerekir kanımca. Eğer çözüm bu ise dert etmemek gerekir.

Geri