Enjeksiyonlu araç sahipleri.. AYGAZ a dikkat. !!!

valla ben tam 2 yıldır BRC sıralı sistem sistem ile AYGAZ ve MOGAZ dan başkasını kullanmadım.Çok memmunum.Arabam benzindede aynı çalışıyor tüp te de .Sizi anlayamadım.

LPG nin fiyat aralığına görede yakıt tüketimi 16 krş hiç geçmedi.Filtre felanda değiştirmedim.Arabamdada herhangi bir problem olmadı.Ayrıca araba LPG de bastın mı 190-200 Km/h yapıyor. Devirde enfazla 5000 dv/dk oluyor.

Ha bi defa yolda tüpüm bitti benzinimde azdı 20 liralık Milangaz aldım 100-110 km sonra gaz bitti.

Ben EURO LPG+ memmunum.

benim araba 2004 astra 1.4 i 16 V HB .

ben bu konuya katılıyorum lpg taktırdıgım gunden berı 8000 km yaptım %90 hep aygaz euro lpg plus aldım hıcte sikayetim olmadi ama sirf bu konu uzerıne shell gaz denedım fark goremedım sadece shell gas daha gurultulu calısıyo km fark daha olcemedım deponun sonunda anlasılacak ıns. benim aracim corsa 1.4 160km cok rahat goruyo lpg de
 
ben bu konuya katılıyorum lpg taktırdıgım gunden berı 8000 km yaptım %90 hep aygaz euro lpg plus aldım hıcte sikayetim olmadi ama sirf bu konu uzerıne shell gaz denedım fark goremedım sadece shell gas daha gurultulu calısıyo km fark daha olcemedım deponun sonunda anlasılacak ıns. benim aracim corsa 1.4 160km cok rahat goruyo lpg de

kardeş 8000 km diyosun.. daha az olmuş. bi 20.000 km yap ve gaz filtrene baktır. eğer filtren yağlı çıkmazsa devam et aldığın yerden almaya..
 
litresi 1,55 lira olan SELGAZ kullanıyorum çekişinde BPden aldığım gas (1,81lira) ile fark yok. malum havalar soğudu ama sıcak havalarda 48lt ile 350km civarı şehir içi, 550km civarı şehir dışı yol yapıyordum. şimdi değerler biraz arttı haliyle galiba 350kmyi bulmaz ama 300km yapar gibime geliyor. yaşasın SELGAZ :) hesaplamarıma göre bir depo yakıtta (48lt) 12lr civarı daha ucuza dolduruyorum depomu. bu da yaklaşık olarak 8lt gaz yapıyor yani uzun yolda 110-120km sürat ile 100km yol yapmak demek...;)
 
Son düzenleme:
diyarbakırdan bayram nedeniyle samsun'a hareket etmeden önce depomu aygazla tam doldurdum.(aygaz'ın litresi diyarbakırda 1.84 lira) Malatya'da güvenalgaz adlı benzinlikten litre fiyatı 1,64 olan gazla depoyu tekrardan tam doldurup sivasa kadar devam ettim.sivasın çıkışında adını bile hatırlamadığım bir benzinlikte gazın litresinin 1,58 olduğunu görünce hemen, benzinliğe girip depomu doldurdum.Ne idiğü belirsiz diye takdir edilen gazla yola devam ederek samsuna kadar geldim.

ağustos ayında ,diyarbakıra gidişte,aygazla(1,66 iken) samsun-sivas arası 48,6 lira yakan aracımın dönüş yolunda ne kadar yaktığını merak ediyordum ve samsunda aygazla depoyu tam doldurdum.39,68 liralık gaz aldım.buradan çıkarmam gereken: sanırım benim araç aygazı çok daha fazla tüketerek yakıt sarfiyatını artırıyor.
 
Evet arkadaşlar 5-6 litre gaz kalan depoma bugun gittim shellden ipragaz aldım. fulledim..
30 litre aldı. 1.78den.. bakalım kaç km götürecek.

ilk izlenim olarak sunu demeliyim. eğer psikolojik degilse çekişte artış var. yani daha seri gidiyor araç. ama daha 60 km yaptim. bakalım günler neyi gösterecek.

birde ek olarak sanırım denildigi gibi biraz daha fazla gürültülü çalışıyor.. ama genel olarak çok memun kaldım gidişinden.
 
ben yeni aldım opel astra 2001 model karbirötörlü yanılmıyo sam dimi bende aygaz kullanıyorum eee şimdi opete devam mıı
 
Yıllardır LPG kullanan yakınlarım Aygazdan alır ilk sizden şikayet duydum.
Yeni kasa focus 10litre yakıyor.LPG'de krş hesabıda 0,160 fln
 
Selamlar,

Arkadas daha once soyledigim gibi ben aygaz kullanicisidim fakat sirf bu konu uzerine shell gaz aldim. arabanin cekisinde bi degsiklik olmadi. ama cok gurultulu caliyodu. bugun ıkı gaz arasında yakıt sarfıyatını olctum sehır ıcınde ve her gun gıttı yollarda kullandım aracımı ama gazım 20km erken bitti. opet aygazdan aldıgım gaz en 347km gıdıyodu. shell gaz 328km gordu bıpp sesı geldım. sahsım olarak ben bundan sonra aygaz harıc gaz kullanmıcam arkadaslar pompacılarda gorustum ben bu konuyu aldıgım bılgıler dogrultusunda aygaz dıyorum. ayrıca bugun abım kendı megane marka aracına baska bı gaz markası koymus ılk dedıgı sey araba ıs makınesı gıbı calısıyor. :)

Herkese saygılarımı iletiyorum...
 
Valla bende Aygaza bi dilekçe yazdım internetten aradıLar beni gazı nerden alıyorsunuz ne gibi sıkıntılarınız var çevrenizden ne gibi duyumlar alıyosunuz diye aradılar bende söyledim buradaki konuşulanları bölge temsilciliğine haber verilecek falan filan dedi zaten uykudan telefon sesiyle kalktım aklımda kalanlar bunlar :)
Birde arkadaşlar benim aracımda Tartarini marka tüp var 30 LT gaz alıyor (1.81'den) oda 54 TL gibi bişey yapıyor ve 250 km yol gidiyorum..Yani çok yakıyor ama ayara gittim ayarları gayet iyi diyor adam ama taktıralı 20.000 km oldu neredeyse ve hiç filtre değiştirmedim.. Bu filtre nerededir acaba ve bu filtreyi değiştirsek yakıtta bi düzelme olur mu acaba??
 
Geri
Üst