Enjeksiyonlu araç sahipleri.. AYGAZ a dikkat. !!!

aynı yerden bir başka yorum


arkadaşlar merhaba böyle bir forumun varolduğunu yeni farkettim ve sadece bu konuya yorum yapmak ve bilgimi paylaşmak amacı ile üye oldu.
Makina mühendisiyim katkılı lpg olayındaki görüşüm şudur: Katgılı LPG deterjan ham maddesinde kullanılan LAP adı verilen maddenin lpg ye dahil edilmesi ile elde ediliyor ,lap vizikositesi cok yüksek ve yapışkan bir malzeme bunu lpg ye dahil edip motoru temizlediklerini iddia ediyorlar kesinlik le alakası olmadığını düşünüyorum hatda lap supap lara enjektörlere zarar verir ayrıca lpg temiz bir yakıttır benzin gibi fosilden elde edilmez ki pislik bıraksın ayrıca lpg nin yanması güzel bir yanmadır ki benzin gibi artık pislik cok oluşturmaz. sizlerin filitrede karşılaştığınız manzara lap dır firmada gayet normal olarak savunmasında der ki tabi motorunuzda ne kadar pislik varsa filitreye indirdi diye söylerler bunla yapılmak istenen sadece reklamdı kullnıcıyı düşünen yok onlar erdi muradına.... ayrıca aygaz da butan propan oranında yaptığı oynama ile yakıtta yüksek performans sağlıyor ama arac daha az kilometre gidiyor diye düşünüyorum.
Gaye Mühendislik ISPARTA Gökhan GÜLEŞCİ

aygaz diger gazlarda daha fazla gittigini bizzat kendim test ettim. bana inandirici gelmedi...
 
arkadaşlar aracımda zavoli sıralı var bende aygaz kullanmıyordum ama filtre değişiminde filtremin durumunun çok kötü olduğunu söyledi usta aygaz kullan dedi.Zavoli olarak aygazı oneriyoruz dedi ayrıca.Birde shell kendi gazı yok arkdaşlar yani alpet milangaz vs hepsi aynı gazı satıyo.Sadece total in gazı farklı.Benim bir yakınım habaşta çalışıyor shell tankerleri ordan dolum yapıyor.


hocam tabikide tüm gazlar ayni. ama her marka kendi dolum yerlerinde katkılar vs koyar.. işte ondan sonra iyi gaz kötü gaz ayrımı başlar..

yoksa shell kendi gazını tabikide üretmiyor..
aygaz ise katkı koyduktan sonra bozdu..
 
Valla ben Aygaz'ı bıraktım arkadaşlar bundan sonra Shell alıcam...
Filtreyide değiştirdim baya bi kötü olmuş sararmış resmen...
Ayarlarıylada biraz oynadık bakalım ne kadar gidicek daha ilk depoyu doldurdum
 
arkadaşlar herkes test sonuçlarını buraya yazarsa güzel bi döküman olur hepimize..
kaç lt gazla kaç km gittik vs hepsini yazalım..
 
bende aygazı bıraktım total almaya başladım fakat Bayramda bulundugum yerden yaaklaşık 5 derece daha soguk bir yere gitmiştim. burda araba ısınıncaya kadar sanki ayagımı gazdan çekince silkeleme yaptı.
 
Shell gas 34lt =327km
aygaz euro lpg 34lt = 347km
bp gaz 34lt 344 km

arkdaslar bp ile aygaz km acisinda ayni km kat ediyor...
 
Shell binonbir kavaşağı. 20 tl / 1.59 = 12.5 lt. Ş içi kullanım. yoğun trafik. Dur kalk çok. 115 km gitti. 1,6 Otomatik astra f.
 
BRC nin kendi sitesinden, kendi bayisinin bir yazısı. güzel yazmış paylaşayım dedim.


Sn Ozturkil,
Diger firmalarda katkılı gaza geçti diye beyan etmişsiniz.Bunlarda aygazın yan kuruluşlarıdır (mogaz+lipet).Yani katkılı gaza geçen başka hiçbir gaz şirketi yoktur. Siz reklamın etkisinde kalmayın. Bizzat deneyin. Bakalım bir kilometre bile fark ediyormu. Bu gazı kullanan araçların filitresini iyi inceleyin. Normalde filitre yüzeyinde biriken yagların reçineleştirerek filitreyi gaz geçirmez hale getiriyor. Araçlarda 4000 deviri geçmeme silkeleme ve güç kaybı gibi sonuçlar doguruyor. Dahada ileride ne zarar verecegini kimse bilmiyor.Firmaya bir sorun bakalım, Katkılı gazın araç dönüşüm kitlerinin malzemelerindeki etkisine ait bir araştırma yapılmış mı? Hayır.Yok.Varsa beyan etsinler.Ben raporların hepsini okudum.Dönüşüm kiti üzerine yapılmış bir satır dahi rapor yok. Birçok arabada bizzat denedim. Neden bu farkı yakalıyamadım.Buyrun, sizde deneyin. Ne performans da nede tüketimde hiçbir fark yakalıyamadım. Acaba bizim kullandıklarımız araba degil mi? Ama olay pisikolojik, reklamın büyük etkisini hep beraber izliyoruz.Bu kadar yararlı bir ürün de neden Avrupalı kullanmıyor? Toplumun yararına olan bu buluşu biz bulduysak neden Nobel Fizik ödülüne müracaat etmiyoruz? Romanın dışında birde bilimde ödül alsak fena olmaz mı ? Konuyu takdirlerinize bırakıyorum. Ne bana, ne de reklama inanmayın. Bire bir deneyin sonucu kendiniz göreceksiniz.Ben kendi hesabıma katkılı gaz kullanan araçların garantisini devam ettirmiyorum. Çünki firmamda bu konuda "araçlarda standart dışı gaz kullanımından dolayı" bozulan parçaların yenisini bana vermiyor.
Sonuç;Hiçbir gaza karşı sempati veya antipati söz konusu degildir. Ancak araç problemlerinin muhatabı gaz ikmal firması degil,bizler oluyoruz. Sorunları en iyi bizim meslek grubumuz yaşıyor. Keşke dönüşüm firmalarınıda muhatap sayıp görüşlerini alsalardı. Bu konudaki basına verdigim görüşlerimi korkularından dolayı yayınlayamadılar. Firma reklam vermez diye. Ama burada özgürce ifade edebiliyoruz görüşlerimizi. Degil mi?. Sağolasın 2A,

Bilgilerinize sunarım

BOSTANCI BRC
Peki aygaz ın gazı zararlıda neden gazı aygazdan alınca benim aracımın motoru daha sessiz ve ilk marşta kolay çalışıyor. Zararlı olan bişey olsa zaten motorda hemen kendini belli eder motorun dengesi bozulur, yaklaşık 40.000 km dir hep aygaz kullandım hiçbir zararınıda görmedim tam tersi faydasını gördüm. Aracım 2000 motor ve şehir içine daha 0.175 krş. tan çok yakmadı. Bence yukardaki açıklamaların hepsi saçma. Yok 4000 deviri geçmezmiş, geçmezdide ben otobanda 240 km/h hızı nasıl görebiliyorum?
 
Geri
Üst