Eski -nostaljik- araçlar mı yoksa yeni teknoloji araçlar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aras_SFİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bencede nostalji
motorlarındaki homurtu ve aksamlarındaki basitlik ve sadelik benim için vazgeçilmezler

Aynen katılıyorum ancak bu eski araçlar, onlarla uğraşacak vaktimiz varsa güzel. Antika bir arabayla işe gidip gelemezsin :) Çok nostaljik olmasada Vectra B'yi çürüyene kadar kullanmak isterdim. Opel'in bugüne kadar çıkardığı en güzel araba Omega'dan sonra :)

opelvectra1995r5.jpg

bence bu arabaları kıyaslamak çok yalnış. Hepsinin kendine göre güzellikleri var ve bugün gerçek anlamda bir klasik araba sahibi olmak gerçekten çok gör ve maliyetli bir iş ve herkezin yapabileceği birşey değil. Bir klasik arabaya sahip olmak istiyorsanız gerçek anlamda araba sevdalısı olmanız gerekiyor. Aslında bunu Savaş abi daha iyi açıklar bize klasik araba kesinlikle sabır ve emek isteyen bir üründür ama yeni ve son model arabar öyle değil insana neredeyse gerek dumayacaklar bile ve herkezinde dediği gibi bu arabalarda ruh yok.
Tabii şöyle güzel bir spor arabaya kim hayır derki...

Ahmet Altınçubuk

Klasik araç ile eski model aracı birbirinden ayırmak gerek. Gerçek anlamdaki klasik araç çok farklı birşey. Herşeyi ile imal edildiği şekilde kalabilen araç klasik olarak değerlendirilir. Elektrik sistemi (6 veya 12 volt), müzik tesisatı, aksesuarları, motor aksamı, kaporta aksamı bire bir aynı olan araç klasik oarak değerlendirilir. Çeşitli tadilatlarla orjinaline sadık kalmadan yenilenen, yürür duruma getirilen her eski araç klasik olmaz, sadece eski model olarak anılır. Mümkün mertebe orjinaline sadık kalınarak toplanan klasik araçları korumak, devamlılığını sağlamak zordur. Diğer taraftan bazı parçaları gerçekten çok ucuz, nadir bulunan, tamir imkanı olmayan parçaları ise her arabada olduğu gibi pahalı. Burada çok çok ince bir konu/çizgi var; her eski aracı toplayanlara paralı gözü ile bakılıyor bu çok yanlış bir şey. (Benim araca alımı dahil harcadığım paraya jant teker alan veya müzik sistemi kuran arkadaşlar var) Hele hele bazı esnaf resmen keriz gözü ile bakıyor. Halbuki eski araç toplayanların bir kısmı bu işi sırf kendi duyguları ile yapıyor, ya küçükken böyle bir araç sahibi olmayı hayal etmişlerdir, ya benim gibi sahip oldukları, anıları ile büyüdüğü ilk araçlarının benzeri olması, ya da modeline şekline hayran oldukları bir araca hayat vermek amacıyla bu işi yapıyorlar. Bir kısım kişi de bu işi ticari amacla yapıyorlar. Gerçek anlamda bu araçlara servet harcanmıyor. Fiyatın şişmesinin en büyük nedeni art niyetli davranan bazı esnaflardan kaynaklanıyor. Her araç için aynı olan jant, tekerlek, akü ve elektrik malzemelerine ait fiyatlar bizlere gelince nedense artıyor.

günümüzde bir kaç yenilik dışında içden yanmalı pistonlu motorlarda ne gelişdi halen aynı motoları allayıp pullayıp çift turbo takıp tsi diye tek turbo takıp t diye bize satıyorlar..

yeni nesil araçların tek farkı motordan çok donanım konfor farkı buda o zamanın insanlarının anlayış zihniyetinden kaynaklı bir zamanlar insanlar araba deyince motorun gürlemesi yolda sert gidişi arabanın asi arsız oluşu istiyorlardı anlıyorlardı..

her arabanın bir ruhu bir duruşu vardı farklıydı hiç biri diğerine benzemezdi

günümüz araçlarına bakıyorsun hepsi birbirinin kopyası birinin arkası diğerine diğerinin önü diğerine diğeri yandan bir diğerinin kopyası biri nerdeyse bire bir diğerinin kopyası.. günümüz araçları artık tek elden üretilmiş gibi çıkıyor

şimdiki nesil ise araba sessiz çalışsın diye elinden gelen izalasyonu yapıyorlar orası burası kaymasın diye arabaya onlarca sistem koyuyorlar yani algılama dünyaya bakış açısı değişdi..

eski mercedes sec kasa benimde aşkımdır sürdümde harika bir araç binmeye vakdim olsa alırımda hiç yedek parça falan düşünmem eski amerikanlar harika bir ss novaya binin tavsiyem gaza dokunduğunuz an her şeyi unutursunuz elektrikli cammış abs imiş oymuş buymuş insanın vahşi hayvani yanını ön plana çıakrtıyor sanki kaputun altında bir ejderha var gaza bir basıyorsunuz öyle bir ses çıkıyorki tüyleriniz biraz korku biraz adrenalinle diken diken oluyor..

nostaljik klasik araçlar bam başka o eski roadstar araçlar sadece rüzgar ve siz yollar gökyüzü daha ne olsun.

Son düzenleme:
1959.jpg

pi_filename3_630.jpg

İki araç arasındaki fark

78 modelford mustang cobra iyi gider;)

savaş abi çok küçüktüm bi ahbabımızda plymouth vardı siyah tam modelini hatırlamıyorum
tank gibiydi birde yukarda resmini koyduğun impalanın 4 silindirlisi wardı.
İmpalası olan abimiz kısa süre önce sattı arabayı ben bi kere yıkamaya werdiğini bilmem arabayı.Hep kendi yıkardı bebek gibi bakardı.Eski model arabalardaki duygular çok farklı.Şimdikilerde artık sadece araç gözüyle bkıldığı için arabalara veriyo yıkamaya,giriyo benzinciye bitiriyo işi...

Seçim yapmak çok zor mantığım %51 ile yeni araçlardn yana.

Beyaz F430 fena olmaz.

usta sole bısı var eger kı surus keyfı dersen o bakısların sana donmesı dersen eskı bı amerıkan olur ne bıleyım bızdede vardı nova tam hatrlamıyorum 63 mu 67 mı ole bısıydı babam aldıgında ladıgı paranın 2 katını masraf yapmıstı araca ama ole bı gıdısı vardı ole bı yaylanması vardı kı aracın yok esp mıs yok absmıs hıdrolıkmıs o teknolojık urunlerın hıc bırı yoktu ama yayla gıbı aractı hıc bısıde hıssettrmıodu ıcerı sız hıc duydunuzmu ford granadası olupta bunun amortısorlerı cok sert dıyen yada bı amerıkan buyck olupta bı yerınden sıkayet eden... eskı araclarda dedıgınız gıbı teknolojı yoktu o kadar motor konusuna gelıncede sımdıkı motorlar kucuk hacım yuksek tork ve bg eskı motorlar hacım buyuk bg var tork var bıde ustune o gürül gürül sesi var... egerkı su ulkede benzın fıyatları dusuk olsa emınım kı eskı araclar patlama yapar... sec 500 demıs bı abımız ya o araba deıl kı tank ya tek kapı bole offff yanı.... ama sımdıkı durumda baktıgımızda zorunlu olarak yenı arabalar dıyorum ıscılık parca malıyetı savas abımızın dedıgı gıbı uyanık ustalar felannnn....ben su ulkede sunuda cok ıyı bılıorum sıfır arac almıcaksın gıt 3 5 aylık arac al ama sıfır alam aracını belkı konu dıısı ama zamannda aldıgımız 20000 lıralık corsa van araca 8000 lıra vergı alan bı ulkede sıfır arac almak haram bence...

Geri