Eski -nostaljik- araçlar mı yoksa yeni teknoloji araçlar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aras_SFİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tabiki eski araçlar herzaman daha farklı duygular veriyo insana ama.şartlar yeniyi gerektiriyo:)

tabiiki nostaljık araçlar:D geçen sene 5000 cc chevrolet malıbu sw miz vardı araba calıştıgı zaman ortalıkta bı ugultu, geçtiği yerde herkesın şaşkın bakışlarla baktıgı arabamız vardı..ne yazıkkı tadını alamadan satmak zorunda kaldık.oturdugumuz yer ufak oldugu için çok dikkat çekiyordu ve özellıkle sokaktakı tip tip serseri kılıklı adamlar arabanın başından ayrılmıyor hatta çekemediklerınden ön cama 'arabanı garajdan kaldırır yakarız' gibi bi not bırakmışlardı. babam uraşmak istemedıgınden o canım makınayı 4500 lira gibi komık bir rakama sattı:(:(

ıster eskı amerıkan olsun ıster yenı nesıl klasıkler olsun (80ler 90 lar sonuna kadar) her zaman yenı araclara gore kıyaslanma bıle yapılmıyacak kadar favorım.yenı araclarda araba kullanmanın zevkı bıle yok.amerikanlar zaten fazla bısey soylemeye gerek yok.90 yılların aracları ıse avrupa olsun japon olsun kullanmanın zevkı manuel olarak vıtes gecıslerı olsun dıştan gorunuslerı olsun bence bı jenerasyonun son orneklerı.yenı araclar artık herşey otomatık vites gecişleri rahat motor sesı bıle cıkmıyor.dıs gorunuslerı ıse uzay aracları gıbı farlar.AHH AHH nerde eskı araclar

yeni nesil araçlar arabadan hakkaten anlamayan için aynı yani bizler araba meraklısıyız bizleri ortak payda da buluşturan bu forumdaki noktada bu ama arabaya hiç hevesi merakı olamayan bir insana sorun bunla çok karşılaşırsınız bir corrola cressida insignia passat audi görsün hepsini birbirine benzetir ayırt edemez çünkü gerçekden artık bütün araçların tasarımı birbirlerine benziyor kendilerine ait bir karakterleri kişilik ruhları yok eski araçlarda bence bu vardı

arabanın a sından anlamayan bir kadına yada erkeğe eski amerikan gösterin yada eski bir klasik gösterin avrupada olabilir markasını bilmese bile görsel açıdan farkını belirtir ve genelde %90 da çok beyenir..

en basitinden zamnında bir kız arkadaşımla boğazda sohbet ederken bir mazda mx-5 gelmişdi kız arabaya bitti ne harika araba ne tatlı araba ne güzel araba ne kadar pahalıdır bu şimdi dedi sence ne kadardır dedim 100 milyar vardır herhalde dedi ne markası dedim ferrari mi dedi yani gülünücek bir şey de yok sonuçda o kız araba meraklısı değil spor öyle bir araba görünce ferrari çağırışım yapmış önemli olan o dikkati o izlenimi vermiş olması.. baksanız altı üstü bir mx-5 15 milyarlık araba.. ama klasik oda işde bir farkı yollardaki arabalardan..

o çağrışımı kırmızı olmasından yapmıştır, ben koyu yeşil ya da kahve falan yani göze batmayan bi renk pahalı bir spor otomobil ile yanında kırmızı ya da sarı bi hyundai coupe - fiat coupe gibi alt sınıf tek kapılı bir aracı gösterdiğimde ya da ratgele bu ikisi gibi aracı aynı anda yanımızdan geçtiğinde falan dikkatini çeken renkli olan oluyor.. herzaman... mantık bu !

1967 model mustang koyu yeşil bir aracım vardı 1989 yılında sattım değerini bilemedim müthis bir araçtı kasasıyla motoruyla sesiyle görnüşüyle arasıra gider bakarım urlada bir benzin istasyonunda duruyor onu sattığım için çok uzgunum yazık değerini bilemedim tam bir klasikti

o çağrışımı kırmızı olmasından yapmıştır, ben koyu yeşil ya da kahve falan yani göze batmayan bi renk pahalı bir spor otomobil ile yanında kırmızı ya da sarı bi hyundai coupe - fiat coupe gibi alt sınıf tek kapılı bir aracı gösterdiğimde ya da ratgele bu ikisi gibi aracı aynı anda yanımızdan geçtiğinde falan dikkatini çeken renkli olan oluyor.. herzaman... mantık bu !

umutcum valla fiat coupe 2.0 larada alt sınıf deme fakir ferrarisi falandır ama çok sağlam alettir heleki modifiyelileri ciddi arabalardır. sonuçda biliyorsun arabayı pininfarina tasarladı ferrari fiat için yapdı o aracı boş araç değildir ucuza bulsam kan kırmızı renklisini temiz olsa gözümü kapar alırım..

amman gözünü seviyim konserve kutusu kore malı sadece görüntüsü adı coupe diye satılan ucuz hyundai coupe lerle kıyaslama

kıyaslamıyoruz zaten, satış fiyatından dolayı o örneği verdim..
2.0 var abimde.. fiat coupe.. kim aldırdı acaba ? :):) yalnız çok sorunlu bir araç, ayrıca bakımı ve yedek parçası çok sıkıntılı, tofaş servislerine sayılı olarak gittikleri için malesef araç hakkında bilgileri de çok az.. hatta yok, parça olayı da felaket başa bela, yol tutuşu ve motor sesi güzel.. ama en güzeli de ferrari gibi kemikli vites geçişleri... yayvan ve geniş on konsolu da hoşuma gidiyor, yılına göre iyi araba, yalnız şu pininfarina olayını yanlış lanse ediyoruz, pininfarina adı altında sadece bir adamın elinden çıkmıyor bu tasarımlar, pininfarinanın kendi tasarım ofisi var ve iş alıyorlar, işler de oradan çıkıyor, yani imza da pininfarina olsa da araç bazen kötü de olabiliyor, lafım coupeye değil.. belirteyim.. genel anlamda..

kıyaslamıyoruz zaten, satış fiyatından dolayı o örneği verdim..
2.0 var abimde.. fiat coupe.. kim aldırdı acaba ? :):) yalnız çok sorunlu bir araç, ayrıca bakımı ve yedek parçası çok sıkıntılı, tofaş servislerine sayılı olarak gittikleri için malesef araç hakkında bilgileri de çok az.. hatta yok, parça olayı da felaket başa bela, yol tutuşu ve motor sesi güzel.. ama en güzeli de ferrari gibi kemikli vites geçişleri... yayvan ve geniş on konsolu da hoşuma gidiyor, yılına göre iyi araba, yalnız şu pininfarina olayını yanlış lanse ediyoruz, pininfarina adı altında sadece bir adamın elinden çıkmıyor bu tasarımlar, pininfarinanın kendi tasarım ofisi var ve iş alıyorlar, işler de oradan çıkıyor, yani imza da pininfarina olsa da araç bazen kötü de olabiliyor, lafım coupeye değil.. belirteyim.. genel anlamda..

öyle arabanın sorunu kızın nazı gibidir olucak tabiki parça sıkıntısı oda olucak sonuçda bu arabalar tarihden bir sanat eseridir bir sanat eserininde sanat eseri olabilmesi için az nadir bulunan bir şey olması gerekir zaten parçası bol olsa ustası bol olsa yoldaki bütün apaçilerde bu arabadan olurdu allahdan yok..

ayrıca pininfarina tabiki bir adam değildir bir şirkettir tasarım şirketidir ve bildiğim kadarı ile fiat gurubuna bağlı bir şirkettir o yüzden pek çok ferrari ve fiat gurubundaki modellerin tasarımınıda bilhassa bu şirket yapmakda dışardan işlerde almakda ama genelde biraz ırkçılık yapıyorlar sanırım yani kendi italyan araçlarına özellikle kendi gurubundaki araçlara süper çok özene bezene tasarımlar yaparken dışardan aldıkları işlerde özellikle almanlarda pek büyük bir şey yapmıyorlar özen göstermiyorlar.. ama olsun araçdaki pininfarina imzası yeter..

fiat coupe bende düşünüyorum aslında almayı uygun temız bişeyler bulursam.ama temızınede 20 cekıyorlar.o fiyatlara gider alfa gtv alırım kasa olarak benzıyorlar.

Geri