ESP var mı yok mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nekropsi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
burdaki arkadaşlar servis teknisyeni veya satış uzmanı arkadaşlar değiller, ve ben corsa gibi araçların hiçbirinde esp görmedim sende eps görmüşsündür. ;)
ya ben ne diorum siz ne diyorsunuz eps sistemini detaylı olarak bilirim ve 1993 yılında corsa b ile birlikte standart olarak sundu opel , sende eps görmüşsündür gibi bi kelimeyi kullanmanız tamamiyle yanlış esp corsa clerde var görmemeniz yok anlamına gelmiyor

ya ben ne diorum siz ne diyorsunuz eps sistemini detaylı olarak bilirim ve 1993 yılında corsa b ile birlikte standart olarak sundu opel , sende eps görmüşsündür gibi bi kelimeyi kullanmanız tamamiyle yanlış esp corsa clerde var görmemeniz yok anlamına gelmiyor

tamam arkadaşım senin güzel hatırın için corsa c lerde ESP de olsun, şimdi sen burdaki yanlış bilgilendirmeden dolayı bi dünya mesaj gelecek benim arabamda ESP var mı die ?

peki varsa koy resmini? ESP var kapatma düğmesi olması lazım ?

1. emin olmadığım hiçbirşeyi yazmam.
2. sağladığım güveni sarsmak kimsenin haddine değil.
3. corsa clerde esp ilk çıktığı yıllardan yani 2001den beri var fakat paket fiyatı çok yüksek olduğundan dolayı alan sayısıda az bunuda almanyadaki ikinci el sitelerindeki satılık corsaların ortalamasına dayanarak söylüyorum , kaldıki almanyada sayılı( 4bin adet etmiyor toplamı) olan esp li corsaların türkiyede hiç olduğunu sanmıyorum şuna iyi eminimki biz alırken corsayı alırken esp opsiyon listesinde vardı.
Corsa c lerde esp devreden çıkartılamıyor tek çıkartmanın yolu multi info display ekran ve NCDR2015 teyp bu teyp navigasyonlu ve yol bilgisayarını kontrol eden gelişmiş bi teyp daha 2001de can-bus'ın nimetlerinden yararlanıyordu. Dediğim gibi yol bilgisayarı kontrollerinden esp devre dışı bırakılabiliyor ,esp'si olan ama NCDR2015 i olmayan bir corsada esp devredışı bırakılamıyor
2005 sonrasında da yeni nesil infotaiment sistemi gelmesi sebebiyle ncdr2015 tahtını cd70 navi ve dvd90 navi'ye bıraktı bu teybe ve gid veya cid ekrana sahip corsalarda da aynı şekilde devredışı bırakılabiliyor
işte resimler;
80fc19in9.jpg

espnin lambası sağ en alttaki ışık fazla belli olmuyor biliyorum ama detaylı bir fotoğrafı bende vardı bir aralar bulursam eklerim
corsa12espsk2.jpg

en basitinden kendi aracımdan örnek verdim bakın herşey ortada
corsa12esp8tp1.jpg

corsa12xenonjm4.jpg

468127yu5.jpg

işte buda ncdr2015 teypli ve mid ekranlı bir corsa
800pxopelcorsainteriorks4.jpg

buda 2005 sonrası corsalarda sunulan cd70 ve renkli gid ekranlı bir corsa , dvd90 navi'li ve cid ekrana sahip corsalarda mevcut resmi yok ancak elimde birkaç video olucaktı gerekirse paylaşmaya hazırım

Son düzenleme:
Bilgilendirme için teşekkür ederiz yüksel

Yüksel arkadaşım böyle bilgi paylaşımınız çok hoş keşke bu bilgileri önceden verseydinizde tartışma olarak konu uzamasaydı ;)

anladığımız kadarıyla trde kullanılan ESP li araç corsa var mı ?

Türkiyede corsada da, astrada da ek donanım olarak ekletebiliyosunuz...artı para yani..almanya yı fln boşverelim..

ESP : Elektrik motorlu hidrolik direksiyon sistemi

EPS : ESP sistemi temelde tekerleklere yerleştirilen bir kaç adet sensör, işletim bölümü ve müdahale bölümünden oluşuyor. Sensörler önden veya arkadan kayma durumundan boş dönen tekerleği tespit ediyor. Ardından bu bilgiyi sistemin kalbine gönderiyor. Işletim bölümü kaymanın düzeyini belirleyerek hangi tekerleklere ne miktarda fren basıncı uygulayacağını belirliyor. Sonra frenlemeyi yapacak üniteye bu bilgileri gönderip gerekli frenlemenin gerçekleşmesini sağlıyor. Fren uygulanan tekerlek yere tekrar güç iletmeye başlayarak, otomobilin izine dönmesini sağlıyor. Yaşam kurtarma konusunda iddialı olan ESP sistemiyle donatılan Mercedes marka araçlar geçtiğimiz yıl yüzde 42 oranında daha az kazaya karışmış. Amerikan Otoyol Güvenlik Idaresi (NHTSA) tarafından 1997-2002 yılları arasını kapsayan başka bir araştırmaya göreyse; savrulmadan dolayı yaşanan ölümcül kazalar ESP sayesinde yüzde 30 oranında azalmış. SUV sınıfındaki kaza oranındaki azalmaysa yüzde 63’lere kadar yükseliyor.

esp!li corsa türkiyede belki 2 3 adet olabilir ama hiç sanmıyorum. corsa dler oldukça bol yalnız

Bende varmı acaba 2 el aldım aracı 2006 astra h elegance

Geri