- Konuyu Başlatan
cyclone marka far sensörünü oto elektrikçeye bağlattım ama konsol ve plaka lambaları yanmıyor ayrıca ekranda far ve arka ışıklar uyarısı çıkıyor ben bu sorunu nasıl çözebilirim bide flow in home olarak bağlanmadı o özellik varmı acaba aracımda aracım opel astra g 99 model ilginize çok teşekkür ederim şimdiden
Far anahtarının arkasından bağlantı yapacaksınız. Başka yere gerek yok. Üstelik sizin aracınız şaseye göre değil, 12V'a göre çalışıyor. Yani sensör devresinde benim gibi değişiklik yapmanıza gerek yok.
İşlemlerinizi sırasıyla anlatayım:
1. Resimdeki bağlantıda sensör devresinde rölelerden çıkan kırmızı kablo (+ ucu) aküye değil, far anahtarının 4 nolu ucuna (siyah kabloya) bağlansın ki, aracın kontağını kapattığınızda sensör de kapansın, aküden yemesin. Ayrıca sensör ana üniti devresinde beyaz kabloyu da kırmızıyla birleştirin.
2. Sensör ana ünitten çıkan siyah kablo ve beyaz kablo, far anahtarının 12 nolu ucuna (kahverengi kablo) şase için bağlanacak.
3. Sensör rölelerinden çıkan sarı kablo, far anahtarının 10 nolu ucuna (gri-yeşil kablo) parklar için bağlanacak.
4. Sensör rölelerinden çıkan kahverengi kablo, far anahtarının 13 nolu ucuna (sarı kablo) parklar için bağlanacak.