fiat opeli alıyor.....

arkadaslar opeli fiat alsa bile kalite yani opel opel olarak kalir endise edilecek birsey yok bence.sikintiya düsmeyin zaten son zamanlarda üretilen dizel opellerde fiyatla beraberlikleri var..bence gm in opele verdigi zarar yetti bakalim neler olacak ..burdaki radyolarda bangir bangir bagiriyor fiat opele talip diye hayirlisi bekleyip görecegiz..

:good::good::good:

Kullandigimiz 1.3 CDTI ile fiatin 1.3 Multijeti ayni motorlar. Bence bir sey olmaz belki fiatin kalitesi yukselir. Italyan dizayni ve alman kalitesi beklemek lazim. Kotuye yormamak lazim.:D

Lafi nereden nereye gitirecem ama Ferrari nin kaliteli olduguna ben hem fikir degilim. "Kalite" kelimesinden ne anladigina bagli bence. Bir arabanin siir gibi guzel olmasi, ucak gibi suratli olmasi veya teknoloji harikasi olmasi bence kalite gostergesi degil. Benim anladigim anlamda kalitenin bir numarali sarti dayanikli olmasi, az ariza yapiyor olmasi. Araba programlarindan takip ettigim kadariylada Ferrari zirt pirt ariza yapan bir araba. Yani haftasonlari 50-60 kilometre yapip sonra garaja kaldirilmak icin yapilmis bir araba. Zaten italyanlarin bildigim kadariyla ortak ozellikleri bu. Hepsi ucak gibi arabalar ama en cok ariza cikartan araclar.

Fiat alsa da sonuçta bu araç yine alman aracı olacak. Almanlar da makine yapmayı çok ama çok iyi biliyor.

:kop:Arkadaşlar hadi biz de bir girişimde bulunup opelim. net forumu olarak biraz hisse alalım. tabi paramız yeterse

:kop:Arkadaşlar hadi biz de bir girişimde bulunup opelim. net forumu olarak biraz hisse alalım. tabi paramız yeterse

valla koca gm'i yedi, bizi çiğnemeden yutar bu opel :D

ben hala vw grubun opel'i alması umudundayım.. hem yeniden almanlaşır, hemde teknoloji paylaşımı kullanıcılara pozitif yansır.

olamaz yapamazlar
opel bizimdir bizim kalacak
pamuk eller cebe :P

Keşke Alman hükumeti birşey yapsa bu konuda..Tata alsa daha iyidi yahu :P Şaka bir yana,kim alırsa alsın,Opel yakaladıgı tasarım çizgisinden,teknoloji ve kaliteden ödün vermez,hatta ekleme yaparsa başarılı olacaktır diye düşünüyorum...

opeli bmw alsa aslında hanı arkadan çekişli opeller olsa yanlasak gezsek astralarla corsalarla vectralarla bole:):)

Lafi nereden nereye gitirecem ama Ferrari nin kaliteli olduguna ben hem fikir degilim. "Kalite" kelimesinden ne anladigina bagli bence. Bir arabanin siir gibi guzel olmasi, ucak gibi suratli olmasi veya teknoloji harikasi olmasi bence kalite gostergesi degil. Benim anladigim anlamda kalitenin bir numarali sarti dayanikli olmasi, az ariza yapiyor olmasi. Araba programlarindan takip ettigim kadariylada Ferrari zirt pirt ariza yapan bir araba. Yani haftasonlari 50-60 kilometre yapip sonra garaja kaldirilmak icin yapilmis bir araba. Zaten italyanlarin bildigim kadariyla ortak ozellikleri bu. Hepsi ucak gibi arabalar ama en cok ariza cikartan araclar.

Aynen katılıyorum.Mekanik konusunda Alman ve Amerikan lar gerçekten en iyileri.Kendi mesleğim içinde de görüyorum bunu.Ne kadar İtalyan üretimi medikal analiz cihazı varsa hepsinde mantıksız tasarımlardan dolayı arızadan geçilmiyor.
Burada satış sözlemesinin içeriği önemli.Eğer ki tasarım ve diğer mühendislik birimleri de Fiat ın güdümlemesiyle yürüyecek ise durum kötü.Ama yok GM ortaklığı gibi , satın alıp bu birimlerin çalışmasında Opel e özgü olan kritik noktaların işleyişinde köklü değişiklikler yapılmayıp , özgür bırakılacaksa korkulacak birşey yok.Fiat satın aldıktan sonra kendi kafasındaki kararı uygulayacak ve gidişata göre durumu değiştirecektir.Opel in kendine has noktalarında değişikliğe gidip mevcut müşteri profilini riske edebileceğini sanmıyorum.Sadece değişik(yeni) bir kaç model ile farklı müşteri profilleri yakalamaya çalışabilir.

Geri