Emre bende nerdeyse aynı kıyaslamayı yaptım 2 gün önce
babamın yakın arkadaşı alacak, beni bildiği için bana danıştı
arabaya para bağlamayan tiplerden, yani mantığa çok önem verir, öncelikle onu belirtiyim
otomatik vites şartı olduğu için Insignia 2.0 CDTI 130hp AT Edition+Elegance bakmış. 67.000 fiyat vermişler. bu noktadan sonra bana danıştı. henüz Insignia hakkında konuşmadan VW bayisine gittik, TSI ve TDI Comfortline'lar vardı 2 tane. Highline fikrimi değiştirir mi bilmiyorum ama Comfortline'ın iç mekanını, koltukları, konsolunu hiç beğenmedim.
Insignia'nın konsol plastiğine laf ediyor millet ama yeni Passat'ınki bildiğin taş, çok sert plastik. parçaların montajı düzgün ama malzeme kalitesi iyi değil bence. koltuklarda çok basit. sadece koltuk başlıklarını beğendim
dış mekanı da beğenmedim, tasarım beğenisi zevk işi nede olsa.
ama Highline'ın en azından alcantara döşemesi bile bir tercih sebebi olabilir.
neyse, aracı alacak olan Fatih abimde yeni Passat'ı beğenmedi zaten, ondan vazgeçti. 7 ileri dsg'ninde bu konuda payı var, 6 ileriye göre biraz sorunlu şanzımanmış.
Insignia'dan da ben vazgeçirmek istiyordum ama olmadı. çünkü arada sırada güncelleme gerekir, yada birşey olur servise gitmesi gerekir felan, ben olsam uğraşırım gözüme gelmez ama başkasından da bana nebiçim araba aldırdın diye laf yemek istemediğimden Insignia'dan vazgeçirmek istiyordum.
130'luğun tutulmadığını belirttim, bu seferde 160'lığa yöneldi
sanırım 2.0 160hp alacak.
kısaca,
baban servise gitmeyi sevmeyen birisiyse Passat
ama o kadar gözünde büyümezse Insignia ama 160hp derim. 130'luk ne yolda iyi gider ne de satarken gider
(benim görüşüm)
bu arada yazmayı unuttum,
VW satış elemanına tercihimizin Insignia yada Passat olduğunu belirttiğimizde şöyle bir cevap aldım. aynı segment araçları karşılaştırmak gerek dedi, ben o anda koptum, bir anda gülme geldi
zannediyorum ki forumlarda VW fanatiklerinin yazdığı gibi Passat'ı E segmenti felan yapacak, ama hiç beklemediğim bir cevap verdi.
Passat-Vectra derseniz Passat ama, Insignia'yı Passat CC ile karşılaştırmak lazım, CC ayarında bi araba dedi. gerçekten bir VW çalışanından böyle bir yorum beklemiyordum.