Focus RS - Megane R26.R

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ustaoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi Hot Hatch

• Focus RS

Oy: 28 77.8%
  • Megane R26.R

Oy: 8 22.2%

• Kullanılan toplam oy
    36
Megane R26.R'ın arka 3 camıda plastik gibi bir malzeme(Malzemesini bilmiyorum ama mika olabilir), Sis farı, elektrikli ayna, radyo-teyp ve gördüğünüz gibi arka koltukalr yok artı bazı kısımlarda karbon-fiber malzeme kullanılmış... Eğer günlük bir araç arıyorsanız R26.R kesinlikle size göre değil. Çok gürültülü konforsuz ama bir o kadar da iyi bir otomobil. Eğer pistte Cayman S'in sürücüsünü terletmek istiyorsanız R26.R buna oldukça uygun bir otomobil. Eğer amacınız ucuz ama gerçek bir pist otomobili ise megane çok iyi bir tercih olacaktır. Focus ise gördüğünüz gibi günlük kullanıma daha uygun ekipmanlar ile donatılmış fakat bu artılar ağırlıkta eski olarak geri dönüyor.

Bu arada bi arkadaş en iyi yol tutuş Focusta biliyorum yanlışmıydı demiş. Evet Sınıfında en iyi yol tutuş Mazda ve Ford modellerindedir fakat Megane R26.R üstünde çok çalışılmış bir araba ve cadde kullanımına çevrilmiş ralli arabası tarzında. Artı olarak Renault genelde konfora önem verdiğinden normal versiyonlar çok iyi yol tutmaz ama Clio RS ve Megane RS veya R26.R yol tutuş konusunda rakiplerinden bir adım öndedir...

OPC mi ?:D

focus rc
weya altarnatif olarak pejo 207 rc megane rc yerine

hepsini RC yapmışsın.. o da güzel...

bu arada focus son kasa RS koymuşken megane III RS ile kıyaslamak lazım..

ama opc dururken... ne gerek var kıyaslamaya bu ikisini...

bu arada focus son kasa RS koymuşken megane III RS ile kıyaslamak lazım..

ama opc dururken... ne gerek var kıyaslamaya bu ikisini...

Megane 3 RS tam olarak satışa sunulmuş değil ve bilgileride zaten kesin değil 2.0 4 silindirli 250hp lik bir motor olcak sanırım fakat performans olarak R26.R kadar başarılı olcağını sanmıyorum.

Aslında Opel forumu olduğundan Astra OPC'yi de karşılaştırmaya koyucaktım fakat bu ikisinin çok gerisinde...

Ama tabii zevk meselesi, performans ve sürüş özelliklerini bir yana bırakp hayranı olduğunuz arabayı focus rs veya r26.r'a tercih etmeniz gayet normal...

Geri